Δελτίο Τύπου για Τιμητική Εκδήλωση


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Δήμου Ρεθύμνης - Μαρινάκης Γιώργος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης, Γιώργης Χ. Μαρινάκης αναγνωρίζοντας το έργο του κ. Michael Herzfeld, Καθηγητή Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστημίου του Harvard, διοργανώνει Τιμητική Εκδήλωση την ερχόμενη Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013 και ως 19:00 στο σπίτι του πολιτισμού.
Στην εκδήλωση αυτή ο Δήμαρχος θα απονείμει Έπαινο στον φιλέλληνα επιστήμονα για την προσφορά του στον πνευματικό κόσμο με τα πλούσιο συγγραφικό του έργο, αντικείμενο του οποίου έχει αποτελέσει τόσο η πόλη όσο και η ενδοχώρα του Ρεθύμνου. Συγκεκριμένα για το Ρέθυμνο έχουν δημοσιευτεί στα αγγλικά οι εργασίες του: «Ρέθυμνο: ένα μέρος στην ιστορία», μια ανθρωπολογική εργασία για την παλιά πόλη και μια δεύτερη για τους παραγιούς υπό το πρίσμα της κοινωνικής ανθρωπολογίας με σημείο αναφοράς την πόλη μας. Στο Ρέθυμνο έχει πραγματοποιήσει επίσης άλλη μια έρευνα με τίτλο: «Η ποιητική του ανδρισμού στην Κρήτη» η οποία είχε σημείο αναφοράς ορεινό χωριό του Ρεθύμνου και είναι η μόνη που έχει μεταφραστεί στα Ελληνικά. Υπάρχει ακόμα άλλη μια εργασία του μεταφρασμένη στα ελληνικά με τίτλο: «Πάλι δικά μας, ο ρόλος της λαογραφίας στη δημιουργία της ιδεολογίας του νέου Ελληνικού κράτους»
Για το έργο και την προσφορά του Ακαδημαϊκού θα μιλήσει ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Γιώργος Νικολακάκης. Ο τιμώμενος καθηγητής θα κλείσει την εκδήλωση με την ομιλία του με τίτλο: «Αναπαλαίωση και ιδιοκτησία: Το παρόν και το μέλλον του Ρεθυμνιώτικου παρελθόντος»

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: