Δ.Τ. ΕΣΕΕ για την συνάντηση με το ΠΑΣΟΚ


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου στη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο έθεσε κρίσιμα ζητήματα για την επιβίωση της εμπορικής επιχειρηματικότητας και ζήτησε ξεκάθαρες απαντήσεις για το μέλλον της μικρομεσαίας ελληνικής επιχείρησης.
Όλες οι προτάσεις της ΕΣΕΕ κινήθηκαν προς την κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των αναγκών της μικρομεσαίας επιχείρησης, που αφορά στην προστασία της μικρομεσαίας επιχείρησης και σχετίζεται με τη θεσμοθέτηση της «εντός κρίσης χρεωμένης επιχείρησης», με βάση τα κριτήρια της μείωσης του τζίρου, τον τραπεζικό δανεισμό και το ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών της. Με βάση τα παραπάνω μπορεί χωρίς δημοσιονομικό κόστος να  καθιερωθεί μια μόνιμη και διαρκής ρύθμιση για την εντός κρίσης μικρομεσαία επιχείρηση, γεγονός που θα δίνει τη δυνατότητα της αυτόματης ένταξης σε όλες τις υπάρχουσες φορολογικές, ασφαλιστικές και κατά περίπτωση δανειακές ρυθμίσεις με την ταυτόχρονη χορήγηση ενημεροτήτων και την αποφυγή των ποινικών διώξεων. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να δημιουργηθεί ένα δίχτυ προστασίας, ώστε η μικρή επιχείρηση να μπορέσει να διατηρηθεί ζωντανή και να ανταποκριθεί στις τρέχουσες οικονομικές της υποχρεώσεις.
Στο φλέγον ζήτημα, που χωρίς λόγο και αιτία έφερε και επιμένει το ΥΠΑΝΥΠ περί λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων 52 Κυριακές το χρόνο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χωρίς μισόλογα τοποθετήθηκε ξεκάθαρα και είπε ότι είναι ένα θέμα που όχι μόνο δεν λύνει προβλήματα αλλά δημιουργεί εμπόδια στην λειτουργία της αγοράς.  Η ΕΣΕΕ επιμένοντας  στη θέση της ότι κακώς τέθηκε στο νέο αγορανομικό κώδικα το θέμα των Κυριακών ζήτησε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να στηρίξει τη απόσυρση του επίμαχου άρθρου 6, πριν κατατεθεί στην Βουλή.
Τέλος, σε ζητήματα στήριξης της μικρομεσαίας επιχείρησης και πιο συγκεκριμένα στην υπερφορολόγηση που οδηγεί στη φοροδιαφυγή και στην ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά, οι μικρομεσαίοι έμποροι θεωρούν  ότι η φοροδιαφυγή συνιστά ενδεχομένως την πιο σημαντική πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει η ελληνική κοινωνία για την έξοδό της από την κρίση. Όλοι οι Έλληνες έχουν πλέον αυτοσυνείδηση και είναι αποφασισμένοι να συνδράμουν στην πάταξή του στο βαθμό που η επιβαλλόμενη φορολογία κινείται σε κοινωνικά ανεκτά επίπεδα. Για την επίλυση του φορολογικού ζητήματος απαιτείται όμως η Κυβέρνηση να θεωρήσει την κοινωνία σύμμαχο και όχι αντίπαλο. Σε αυτό το πλαίσιο, η ΕΣΕΕ ζήτησε την απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας και την προώθηση ενός κοινωνικά δίκαιου φορολογικού συστήματος. Αναφορικά με το ζήτημα της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων αναφέρθηκε ότι θα πρέπει να τεθεί επί τάπητος η επανεκκίνηση της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων από το τραπεζικό σύστημα όπως και κατά πόσο έχει τύχη η πρωτοβουλία της ΕΣΕΕ με την πρόταση μετεξέλιξης των δομών των ελληνικών συνεταιριστικών τραπεζών σε μία Αναπτυξιακή Τράπεζα Μικρομεσαίων.
Τέλος, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης παρέδωσε στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο μια πρόσφατη πλήρη μελέτη του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών που επιβεβαιώνει τεκμηριωμένα τις θέσεις και τις προτάσεις του ελληνικού εμπορίου.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: