Νon Paper


Κατηγορία: Τουρισμός

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Υπουργού Τουρισμού

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Ο τουρισμός στην Ελλάδα επανέρχεται δυναμικά φέτος σε μια κατά τα άλλα επίπεδη ευρωπαϊκή αγορά, συγκρατημένη από το αδύναμο οικονομικό κλίμα, δηλώνουν στελέχη της τουριστικής βιομηχανίας.
 Η επιθυμία των Ευρωπαίων καταναλωτών για διακοπές στη θάλασσα, σε κοντινές αποστάσεις από τη χώρα τους και με λογικό κόστος βοηθά την αναβίωση της τουριστικής ζήτησης σε μια χώρα που μάχεται την ύφεση και την κρίση χρέους.
 Ο Doerte Nordbeck από τον όμιλο έρευνας αγοράς GfK έδειξε, σε μια παρουσίαση που έκανε αυτή την εβδομάδα στην έκθεση ΙΤΒ, ότι οι κρατήσεις για την Ελλάδα από τη Βρετανία, τη Γερμανία και τις Κάτω Χώρες παρουσιάζουν αύξηση 10% για το ερχόμενο καλοκαίρι.
 Το εισόδημα από τον τουρισμό, την κύρια πηγή οικονομικής δραστηριότητας της Ελλάδας, παρουσίασε πτώση 4.6% (9.89 δις Ευρώ) από τον Ιανουάριο έως το Νοέμβριο του 2012, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τηε Τράπεζας της Ελλάδος.
 Το Alltours, τέταρτο μεγαλύτερο τουριστικό πρακτορείο στη Γερμανία, δήλωσε πως οι κρατήσεις για διακοπές στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 30% για το τρέχον έτος, φέρνοντας καλά νέα σε μια χώρα όπου ο τουρισμός αντιπροσωπεύει περίπου το ένα πέμπτο της παραγωγής και μία στις πέντε θέσεις εργασίας.
 «Η τουριστική βιομηχανία στην Ελλάδα έχει ξεπεράσει την κρίση  των τελευταίων δύο χρόνων και είναι τώρα πίσω στην κορυφή ", δήλωσε ο κ. Willi Verhuven, Διευθύνων Σύμβουλος του γερμανικού Tour Operator “Alltours” . 
 
O κ. Verhuven είπε ότι η εταιρεία παρατήρησε ένα κύμα κρατήσεων από σταθερούς πελάτες, οι οποίοι είχαν αποκλείσει την Ελλάδα υπέρ των άλλων τουριστικώνn προορισμών. 

Η TUI Travel (ο μεγαλύτερος Tour Operator της Ευρώπης), επίσης διαβλέπει από τις κρατήσεις της γερμανικής μονάδας του ομίλου, επιστροφή προς την Ελλάδα σε ποσοστό άνω του 4%. Οι κρατήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο σημειώνουν επίσης έντονη αύξηση, είπε ένας εκπρόσωπος. 
 
Η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία εγκαινίασε τη Διεθνή Έκθεση ITB φέτος, κάλεσε τους επισκέπτες να προτιμήσουν για τις διακοπές τους τα «πάσχοντα» κράτη της ευρωζώνης όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιταλία , για να συμβάλλουν στη δημιουργία θέσεων εργασίας. 
 
"Εύχομαι επίσης, οι ευρωπαϊκές χώρες που φημίζονται για τον τουρισμό τους να έχουν αυξημένη τουριστική ροή -όπως ήδη είπα για την Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία – και για όλες τις χώρες στις οποίες η ανάπτυξη είναι πραγματικά απαραίτητη αυτή τη στιγμή και που θα πρέπει να κάνουμε μια προσπάθεια για να επιστρέψουν οι άνθρωποι στη δουλειά », είπε.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: