Ο εμπορικός κόσμος της χώρας αντιδρά έντονα στα απειλητικά «ραβασάκια» του ΟΑΕΕ.


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Η ΕΣΕΕ, εξ’ αφορμής των απειλητικών ειδοποιητηρίων που ο ΟΑΕΕ στέλνει μαζικά προς τους ασφαλισμένους του, απέστειλε προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας επιστολή, που κοινοποίησε στην Διοίκηση του ΟΑΕΕ με την οποία διαμαρτύρεται για τα συγκεκριμένα ειδοποιητήρια και ζητάει την αναστολή της αποστολής τους.

Το περιεχόμενο της συγκεκριμένης επιστολής έχει ως εξής:

«Ως γνωστόν, κατά τις τελευταίες ημέρες και μετά την δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως του ν. 4152/2013, που περιλαμβάνει την πιο πρόσφατη ρύθμιση για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία, ο ΟΑΕΕ αποστέλλει σωρηδόν προς τους ασφαλισμένους του ανά την επικράτεια, ειδοποιητήρια με τα οποία ζητάει από αυτούς να ενταχθούν αμέσως στην ρύθμιση, αλλιώς θα προχωρήσει σε αναγκαστικές εισπράξεις και κατασχέσεις.

Η αποστολή των συγκεκριμένων ειδοποιητηρίων έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών και αντιδράσεων από τους χειμαζόμενους λόγω της ύφεσης και της οικονομικής στενότητας επιχειρηματίες, καθώς το ύφος γραφής είναι ιδιαίτερα απειλητικό και σίγουρα δεν βελτιώνει το κλίμα στην αγορά.

H ΕΣΕΕ με τις Ομοσπονδίες και τους Εμπορικούς Συλλόγους της εκπροσωπώντας τον μικρομεσαίο επιχειρηματικό κόσμο της χώρας, θεωρούμε ότι με εκφοβισμούς και απειλές δεν είναι δυνατόν να αυξηθεί η ρευστότητα του ταμείου μας.  Είναι προφανές ότι όποιος από τους συναδέλφους μας μπορούσε μέχρι τώρα να ενταχθεί στην ρύθμιση, το έχει ήδη κάνει.

Ωστόσο, ένας από τους βασικούς λόγους που η ρύθμιση «Νέα Αρχή», αν και έχει ευνοϊκούς όρους, δεν έχει μέχρι τώρα αποδώσει τα αναμενόμενα, είναι τα δικαιολογητικά και οι προϋποθέσεις που την διέπουν.  Συγκεκριμένα, αναφερόμαστε στην απαίτηση για μη ύπαρξη οφειλών εντός του 2013 και στην προσκόμιση φορολογικής ενημερότητας.

Πρώτον, ήταν εξαρχής παράλογο, ένας νόμος που παράγει τα αποτελέσματά του από τον Ιούνιο του 2013, να ζητάει την εφάπαξ καταβολή, αναδρομικά από την αρχή του έτους.  Ο νόμος περιορίζει την ρύθμιση σε επιχειρηματίες, οι οποίοι, ως δια μαγείας, ξεπέρασαν την οικονομική στενότητά τους μόνο με την πάροδο της 31ης Δεκεμβρίου 2012, απαίτηση σίγουρα εκτός πραγματικότητας.  Ελπίζουμε ότι θα εκδοθούν σύντομα από εσάς οι εξαγγελθείσες Υπουργικές Αποφάσεις ώστε τα ανακοινωθέντα για το ΙΚΑ, δηλαδή ο διακανονισμός των οφειλών του 2013 σε 12 δόσεις, να επεκταθούν άμεσα και στα λοιπά ασφαλιστικά ταμεία.

Δεύτερον, η απαίτηση φορολογικής ενημερότητας δίνει την χαριστική βολή στην επιτυχία της ρύθμισης.  Σε αυτές τις δύσκολες εποχές, που ο επιχειρηματίας, εξ’ ανάγκης και μόνο ιεραρχεί τις προτεραιότητές του, ο ΟΑΕΕ και όλα τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία «διώχνουν» αυτόν που τα βάζει στην πρώτη θέση, απαιτώντας πρώτα αυτός να έχει ρυθμίσει οφειλές τρίτων.  Αντιλαμβανόμαστε το άγχος του Υπουργείου Οικονομικών, που προφανώς ζήτησε την προϋπόθεση αυτή, όμως έτσι η ρύθμιση δεν πρόκειται να αποδώσει, ούτε η ρευστότητα των ταμείων θα αυξηθεί.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούμε να προχωρήσετε στις αναγκαίες διευθετήσεις και προσαρμογές του πλαισίου, ώστε η καλή ρύθμιση που περιγράφεται στις διατάξεις του ν. 4152/2013 να αποδώσει τα αποτελέσματά της και να καλυφθούν οι ανάγκες του ΟΑΕΕ και των λοιπών ταμείων.  Αυτά είναι τα απαραίτητα βήματα για να λυθεί το πρόβλημα και όχι τα ειδοποιητήρια άνευ ουσίας, που το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να θυμώνουν και να τρομοκρατούν.

Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες γνωρίζουν τις υποχρεώσεις τους και δεν χρειάζονται ούτε απειλές, ούτε εκφοβισμούς για να ανταποκριθούν προς αυτές· ρεαλισμό και καλή θέληση χρειάζονται. Ως εκ τούτου ζητάμε την προσωπική σας παρέμβαση ώστε να ανασταλεί η αποστολή και η ισχύς ειδοποιητηρίων απειλής κατάσχεσης, τουλάχιστον μέχρι την εφαρμογή της επέκτασης της ρύθμισης για τις οφειλές 2013 στους ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ.»

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: