Το Ρέθυμνο μπορεί και θέλει


Κατηγορία: Μπάσκετ

Αποστολέας:

Σταράς Γιώργος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Χθες το Ρέθυμνο έδωσε την πρώτη απόδειξη ότι μπορεί και θέλει να αναλάβει ένα μεγάλο μέρος της διοργάνωσης του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος παίδων, το οποίο έχει ανατεθεί από την ΕΟΚ, στην Κρήτη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γιώργης Μαρινάκης απέστειλε χθες επιστολή στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης όπου ζητάει την ανάθεση της 2 ης και 3 ης φάσης του Πανευρωπαϊκού (προημιτελικά, ημιτελικά και τελικοί) από το Δήμο Ρεθύμνου με αρωγή συμμετοχή του ΑΓΟΡ.


Μεγάλη η προβολή του Ρεθύμνου

Όπως είχαμε γράψει και πριν από μερικές ημέρες, πρόκειται για μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για το Ρέθυμνο και την προβολή της πόλης. Ο Δήμος Ρεθύμνου δείχνει ευαισθησία για το συγκεκριμένο εγχείρημα, παρότι παρουσιάζει μεγάλες δυσκολίες αφού γνωρίζει ότι πρόκειται για μια μεγάλη ευκαιρία.


Η παρουσία των 16 κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης, αλλά και των υπόλοιπων εμπλεκομένων (διαιτητές, κομισάριοι, μάνατζερ, παράγοντες της FIBA , της ΕΟΚ), θα ανοίξει νέους διαδρόμους στην τουριστική προβολή της πόλης. Δεν είναι μικρό πράγμα για παραπάνω από μία εβδομάδα (23-30 Ιουλίου 2007) να γίνει το Ρέθυμνο το επίκεντρο του μπασκετικού κόσμου της Ευρώπης, φιλοξενώντας περίπου 350 μέλη, που σχετίζονται με το Ευρωπαϊκό μπάσκετ. Το παραπάνω εγχείρημα θα στηριχθεί κυρίως σε χορηγίες που θα εξευρεθούν.


Χρειάζεται την αμέριστη συμπαράσταση και των υπόλοιπων φορέων, αλλά και επιχειρηματιών της πόλης. Μην λησμονούμε ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση θα φέρει τουλάχιστον τους διπλάσιους επισκέπτες από τους συμμετέχοντες, που θα θέλουν να παρακολουθήσουν αυτή τη διοργάνωση.


Όπως επίσης πολύ μεγάλη θα είναι και η προβολή του Ρεθύμνου από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα και τις εφημερίδες ολόκληρης της Ευρώπης.


Μπορεί το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου να είναι μία περίοδος όπου η προσέλευση τουριστών στην πόλη, φτάνει σε υψηλά επίπεδα, όμως η συμμετοχή στο παραπάνω εγχείρημα ανοίγει το δρόμο για το Ρέθυμνο να συγκαταλεγεί στους νέους τόπους προορισμού αυτών των επισκεπτών.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: