ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΑΥΓΟΎΣΤΟΥ ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΙΑ ΣΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΧΕΛΩΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2013


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Δήμου Ρεθύμνης - Μαρινάκης Γιώργος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας


Τα νεογέννητα  χελωνάκια Caretta caretta κατάφεραν να βγουν με επιτυχία από την πρώτη τους φωλιά, διασχίζοντας τα πρώτα μέτρα της διαδρομής τους προς τη θάλασσα. Σε αντίθεση με άλλες χρονιές, οι πρώτες καταγραφές εντοπίστηκαν  στο νησί της Κρήτης και πιο συγκεκριμένα στις παραλίες του Ρεθύμνου.

Με αφορμή αυτό το συμβάν ο Δήμος Ρεθύμνης και ο ΑΡΧΕΛΩΝ, «συνόδευσαν» τα χελωνάκια στα πρώτα τους βήματα για το ταξίδι της ζωής τους που μόλις ξεκίνησε στο Ρέθυμνο,  πραγματοποιώντας παράλληλες εκδηλώσεις, τόσο στις Ρεθυμνιώτικες παραλίες όσο και στο κέντρο της πόλης.

Μεγάλη υπήρξε η συμμετοχή και το ενδιαφέρον του κόσμου  που ήρθε για  να παρακολουθήσει την δημόσια εκσκαφή, την οποία πραγματοποίησαν εκπαιδευμένοι εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ σε φωλιά στην παραλία στα Μισσίρια. Το άνοιγμα της φωλιάς γίνεται πάντα, έπειτα από το πέρας συγκεκριμένων ημερών, όταν τα χελωνάκια έχουν όλα εκκολαφθεί. με στόχο να καταγραφεί το ποσοστό επιτυχίας της εκκόλαψης.  

Εκτός από την εκσκαφή, ιδιαίτερη ήταν η ευαισθησία και η προσέλευση του κόσμου, κυρίως επισκεπτών της πόλης και στην απογευματινή εκδήλωση της ίδιας ημέρας που πραγματοποιήθηκε στο Ενετικό λιμάνι του Ρεθύμνου. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε οπτικό υλικό, που αφορούσε στην επετειακή 30χρονη δράση του Συλλόγου, πάνω στην έρευνα και προστασία της απειλούμενης με εξαφάνιση Caretta caretta σε εθνικό επίπεδο και συνοδεύτηκε από ένα φορητό σημείο πληροφόρησης του ΑΡΧΕΛΩΝ, όπου οι εθελοντές καλωσόριζαν και ενημέρωναν τον κόσμο για τις θαλάσσιες χελώνες.

Την εκδήλωση αυτή συνόδευσε μουσικά το σχήμα Odd Ensemble που δημιουργήθηκε το 2011 και έχει πραγματοποιήσει κατά καιρούς μοναδικές συναυλίες σε διάφορους χώρους της πόλης του Ρεθύμνου, όπως στην Καθολική Εκκλησία, στο Παλαιοντολογικό Μουσείο και σε πλατείες και γωνίες της πόλης. Οι ήχοι του τσέλου του Σπύρου Ραφτάκη και το κλαρινέτο του Βαγγέλη Παπαδάκη, «ταξίδεψαν»  τόσο τα χελωνάκια στο πρώτο τους ταξίδι όσο και τους επισκέπτες που παρακολούθησαν αυτήν την πολύ όμορφη εκδήλωση, με μουσικές μπαρόκ κλασσικής και ρομαντικής περιόδου, τάνγκο και έντεχνη ελληνική μουσική.

Ευχαριστούμε πολύ τόσο το μουσικό σχήμα Odd Ensemble όσο και τον Δήμο Ρεθύμνης για την συνδιοργάνωση αυτής της όμορφης βραδιάς, που αποδεικνύει για άλλη μία φορά πως η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος είναι πολιτισμός!               

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: