Στο Ρέθυμνο το Πανευρωπαϊκό Παίδων


Κατηγορία: Μπάσκετ

Αποστολέας:

Σταράς Γιώργος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Οριστικά και αμετάκλητα στο Ρέθυμνο θα διεξαχθεί η τελική φάση του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος παίδων 2007. Η σημαντική αυτή διοργάνωση θα διεξαχθεί από τις 20 ως τις 30 Ιουλίου στην Κρήτη, όπου θα συγκεντρωθεί η αφρόκρεμα της νέας γενιάς του Ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ο Δήμος Ρεθύμνου από την αρχή είχε δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για την ανάληψη αυτής της σπουδαίας διοργάνωσης και επιβραβεύθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης με την ανάθεση της τελικής φάσης, οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 23 έως τις 30 Ιουλίου.


Όλα αυτά μετά τη χθεσινή επιστολή που απέστειλε η ΕΟΚ, ενημερώνοντας το Δήμαρχο Ρεθύμνης Γιώργη Μαρινάκη, για τη συγκεκριμένη ανάθεση


 


ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ


Στο Ρέθυμνο θα φιλοξενηθεί το μεγαλύτερο και σημαντικότερο μέρος του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος παίδων, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 20 έως τις 30 Ιουλίου στην Κρήτη. Η τοπική αυτοδιοίκηση του Ρεθύμνου ήταν αυτή που εξαρχής έδειξε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον να φιλοξενήσει τη διοργάνωση και αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, η οποία με έγγραφό της χθες ενημέρωσε το Δήμαρχο Ρεθύμνης Γιώργη Μαρινάκη ότι θα αναθέσει στο Ρέθυμνο την τελική φάση.


Η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Δήμου Ρεθύμνης έχει ως εξής, «Με έγγραφό της, που απέστειλε σήμερα στον Δήμαρχο Ρεθύμνης Γιώργη Χ. Μαρινάκη, η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, δήλωσε τη σύμφωνη γνώμη της στην πρόταση που είχε καταθέσει ο Δήμαρχος στο Διοικητικό της Συμβούλιο για τη διοργάνωση από πλευράς Δήμου Ρεθύμνης της τελικής φάσης του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παίδων 2007.


Οι τελικοί αγώνες Καλαθοσφαίρισης θα διεξαχθούν το διάστημα από 23 έως 30 Ιουλίου 2007. Η πόλη μας θα φιλοξενήσει αθλητές από όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη με τους συνοδούς τους, δημοσιογράφους και φιλάθλους που επιθυμούν να συνδυάσουν τις θερινές τους διακοπές με την παρακολούθηση πανευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.


Για το Ρέθυμνο αποτελεί πρόκληση και τιμή μια διοργάνωση τέτοιου κύρους ενώ παράλληλα ο Δήμος εγκαινιάζει μία ενδιαφέρουσα συνεργασία με την Ομοσπονδία που ελπίζεται ότι θα συνεχιστεί ώστε η πόλη μας να αποδείξει ότι εκτός της αδιαμφισβήτητης φυσικής ομορφιάς της διαθέτει τις υποδομές και τη δυναμική να προωθεί τον αθλητισμό».


 


ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: «ΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ»


Μιλώντας στην «Κ.Ε.» ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Μαρινάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ανάθεση της σπουδαίας αυτής διοργάνωσης και ζήτησε από όλους τους Ρεθυμνιώτες να την αγκαλιάσουν. Ο κ. Μαρινάκης σωστά θεωρεί ότι πρόκειται για μία τεράστια ευκαιρίας του Ρεθύμνου σε ολόκληρη την Ευρώπη και ζήτησε από όλους να βοηθήσουν στην άψογη διοργάνωση.


 


«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από αυτή την εξέλιξη. Το Ρέθυμνο για πρώτη φορά καλείται να διοργανώσει μια τόσο μεγάλη διοργάνωση. Στην καρδιά της τουριστικής περιόδου θα βρεθούν άνθρωποι του αθλητισμού που θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν το Ρέθυμνο. Το Ρέθυμνο θα είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, αφού ανάλογες εκδηλώσεις έχουν απήχηση τόσο σε ολόκληρη την Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη.


Θα συνεργαστούμε με τον ΑΓΟΡ, ο οποίος μας έχει εμποτίσει την αγάπη για το μπάσκετ.


Ο Δήμος θα κάνει ότι πρέπει για να υπάρξει άψογη φιλοξενία στους καλεσμένους μας και να προβληθεί η εικόνα του Ρεθύμνου.


Βέβαια σαν Δήμος θα κοιτάξουμε να ενισχύσουμε και να βελτιώσουμε τις αθλητικές υποδομές του Ρεθύμνου για να έχουμε μια άρτια διοργάνωση.


Προσδοκούμε στη βοήθεια όλων, για την όσο το δυνατόν καλύτερη διοργάνωση. Των βουλευτών του Ρεθύμνου, των τοπικών φορέων, της ένωσης ξενοδόχων και όλου του Ρεθύμνου γενικότερα, για να μπορέσουμε να βγάλουμε μια καλή εικόνα για τον τόπο μας, αφού πρόκειται για μιας πρώτης τάξεως διαφήμιση.


Επί της ευκαιρίας θα ήθελα να σημειώσω, ότι διάθεση της νέας Δημοτικής Αρχής είναι να δουλέψουμε για την προώθηση του αθλητισμού στην πόλη μας, όπου βοηθάει τους νέους μας να δημιουργεί πρότυπα και να διαμορφώνεται μια υγιείς κοινωνία».


 


ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ


Ο τρόπος διεξαγωγής του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος παίδων είναι λίγο περίπλοκος. Συγκεκριμένα, στο Ευρωπαϊκό θα συμμετάσχουν 16 χώρες από όλη την Ευρώπη. Αυτές θα είναι χωρισμένες σε τέσσερις ομίλους των τεσσάρων (προκριματική φάση) και οι τρεις πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο θα προκριθούν στην τελική φάση. Η προκριματική φάση θα γίνει το διάστημα 20-22/07 και θα φιλοξενηθεί σε διάφορες πόλεις της Κρήτης. Ένας όμιλος θα γίνει σίγουρα στην Ιεράπετρα, η οποία το έχει ζητήσει και πιθανότατα ένας άλλος στα Χανιά.


Η τελική φάση θα γίνει στο Ρέθυμνο και θα συμμετάσχουν και οι 16 ομάδες, αφού οι τέσσερις ομάδες που θα αποκλειστούν από την προκριματική φάση θα αγωνιστούν μεταξύ τους μια και οι δύο τελευταίοι της βαθμολογίας θα υποβιβαστούν.


Όσον αφορά στις 12 ομάδες που θα συνεχίσουν θα μοιραστούν σε δύο ομίλους των έξι (οι τρεις πρώτοι των δύο πρώτων ομίλων και οι τρεις του 3 ου και 4 ου ). Οι ομάδες που θα έχουν ήδη διασταυρώσει τα αγωνιστικά τους ξίφη στην πρώτη φάση δε θα αγωνιστούν ξανά μεταξύ τους και θα μεταφερθούν τα αποτελέσματα της προκριματικής φάσης. Οι δύο πρώτες ομάδες των δύο ομίλων θα αγωνιστούν στο φάιναλ φορ χιαστί, ενώ χιαστί θα διασταυρωθούν και οι 3 οι με τους 4 ους , όπως και οι 5 οι με τους 6 ους για τον καταρτισμό των θέσεων 5-8 και 9-12 αντίστοιχα.


Οι παραπάνω αγώνες θα γίνουν στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» και σε αυτό του Πανεπιστημίου στο Ρέθυμνο.


Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να έρθουν στην Κρήτη εκπρόσωποι της ΕΟΚ προκειμένου να επιθεωρήσουν τα δύο κλειστά γυμναστήρια του Ρεθύμνου, ενώ θα υπάρξει πιθανότατα και η οριστικοποίηση των πόλεων που θα φιλοξενήσουν τους τέσσερις προκριματικούς ομίλους.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: