Εντατικά προχωρούν τα έργα διαχείρισης λυμάτων στον Δήμο Μίνωα Πεδιάδας.


Κατηγορία: Περιβάλλον

Αποστολέας:

Δήμος Μινώα Πεδιάδας

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας
Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν τα έργα διαχείρισης λυμάτων στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας, αφού η κατασκευή και λειτουργία υποδομών που εξασφαλίζουν την προστασία του περιβάλλοντος από λύματα και υγρά απόβλητα αποτελεί κύριο μέλημα της Δημοτικής Αρχής για την ενίσχυση της ποιότητας ζωής των δημοτών και τη θωράκιση του περιβάλλοντος.

Έτσι, ολοκληρώνεται το προσεχές διάστημα η κατασκευή ενός ακόμα έργου βιολογικού καθαρισμού και συγκεκριμένα του «Βιολογικού καθαρισμού και κεντρικού αγωγού λυμάτων οικισμών Γερακίου – Αρμάχας», συνολικού προϋπολογισμού 604.000€. Η Δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδας κατάφερε την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ και ξεκίνησε να το υλοποιεί στις αρχές Ιουνίου 2012. Στα πλαίσια αυτά ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης - Αποχέτευσης Μινώα Πεδιάδας κ. Δημήτρης Μελεμενής επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του έργου προκειμένου να διαπιστώσουν από κοντά την πορεία εξέλιξης των εργασιών.

Συγκεκριμένα, το έργο ξεκίνησε να υλοποιείται χωριζόμενο σε δύο στάδια:

α) κατασκευή των αντλιοστασίων και των εξωτερικών αποχετευτικών δικτύων ακαθάρτων, προϋπολογισμού 230.000€, που έχει ήδη ολοκληρωθεί και

β) κατασκευή της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων, συνολικού προϋπολογισμού 374.000€, που βρίσκεται σε φάση υλοποίησης. Οι αντίστοιχες συμβάσεις για την κατασκευή των δύο φάσεων του έργου είχαν υπογραφεί από τη Δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδας στις 5 Ιουνίου 2012 και στις 30 Ιανουαρίου 2013.

Στην κατεύθυνση αυτή, κατασκευάστηκε ο Βιολογικός Καθαρισμός και αποπερατώνονται τα αποχετευτικά δίκτυα (σηπτικές δεξαμενές – αντλιοστάσια ανύψωσης και αποχετευτικοί αγωγοί) για τη συλλογή και μεταφορά των λυμάτων Αρμάχας και Γερακίου, δυναμικότητας 800 ισοδύναμων κατοίκων ως το 2030.Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή του έργου

Α) ολοκληρώθηκαν: Κατασκευή μιας σηπτικής δεξαμενής, νοτιοδυτικά του οικισμού της Αρμάχας και μιας βορειοδυτικά του οικισμού του Γερακίου, για τη συλλογή των λυμάτων και την προεπεξεργασία τους. Κατασκευή ενός αντλιοστασίου ανύψωσης, ως συνέχεια της σηπτικής δεξαμενής του οικισμού της Αρμάχας και ενός αντλιοστασίου ανύψωσης, ως συνέχεια της σηπτικής δεξαμενής του οικισμού του Γερακίου.

Εργασίες συντήρησης, καθαρισμού και στεγανοποίησης της υφιστάμενης ορθογωνικής δεξαμενής της Αρμάχας και της υφιστάμενης κυλινδρικής δεξαμενής του Γερακίου. Κατασκευή ενός φρεατίου (φίλτρο απόσμησης) άνωθεν της υφιστάμενης δεξαμενής του οικισμού της Αρμάχας και ενός άνωθεν της υφιστάμενης δεξαμενής του οικισμού του Γερακίου.

Κατασκευή δύο δίχωρων οικίσκων, όπου στον πρώτο χώρο θα τοποθετηθεί ένα ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος, ενώ ο δεύτερος θα εξυπηρετεί χώρο WC. Ο ένας οικίσκος θα κατασκευαστεί άνωθεν της νέας σηπτικής δεξαμενής του οικισμού της Αρμάχας και ο άλλος άνωθεν της νέας σηπτικής δεξαμενής του οικισμού του Γερακίου. Κατασκευή ενός καταθλιπτικού αγωγού μεταφοράς των προεπεξεργασμένων λυμάτων, από το αντλιοστάσιο ανύψωσης των λυμάτων της σηπτικής δεξαμενής του οικισμού της Αρμάχας έως την σηπτική δεξαμενή της κυρίως Ε.Ε.Λ. κα ενός από το αντλιοστάσιο ανύψωσης των λυμάτων της σηπτικής δεξαμενής του οικισμού του Γερακίου έως την σηπτική δεξαμενή της κυρίως Ε.Ε.Λ..

Κατασκευή 1 ορθογωνικού φρεατίου για την τοποθέτηση, κατά μήκος του καταθλιπτικού αγωγού από το αντλιοστάσιο ανύψωσης των λυμάτων της σηπτικής δεξαμενής του οικισμού της Αρμάχας έως την σηπτική δεξαμενή της κυρίως Ε.Ε.Λ., μιας βάνας ελαστικής έμφραξης για την εκκένωση του αγωγού. Λοιπά έργα υποδομής (διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου, περίφραξη οικοπέδων, ηλεκτροφωτισμός, ύδρευση).Β) υλοποιούνται:

1. Φρεάτιο εισόδου – «χονδρού» εσχαρισμού (για συγκράτηση μεγάλων αντικειμένων).

2. Σηπτική δεξαμενή δύο (2) θαλάμων, από οπλισμένο σκυρόδεμα, όπου θα καταλήγουν τα προεπεξεργασμένα λύματα των οικισμών Αρμάχας και Γερακίου (νιτροποίηση – απονιτροποίηση λυμάτων, εξισορρόπηση της παροχής στο σύστημα, συγκράτηση, χώνευση και διαχείριση στερεών, λιπών και άμμου).

3. Δεξαμενή τροφοδοσίας (εξισορρόπησης και επανακυκλοφορίας του νερού στις μονάδες βιολογικής επεξεργασίας).
Η δεξαμενή διαθέτει αντλιοστάσιο εξισορρόπησης – τροφοδοσίας – δοσομέτρησης λυμάτων στις μονάδες προσκολλημένης βιομάζας.

4. Βιολογική επεξεργασία σε αερόβιο σύστημα προσκολλημένης βιομάζας χαμηλής φόρτισης.

5. Δεξαμενή απολύμανσης (χλωρίωσης) της εκροής και αποθήκευσης – άντλησης της εκροής.

6. Οικίσκος ελέγχου (χώρος ηλεκτρικού πίνακα, Η/Ζ, αποθήκης και WC)

7. Μονάδα εξουδετέρωσης οσμαερίων σηπτικής δεξαμενής και των λοιπών συστημάτων.

8. Λοιπά έργα υποδομής (διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου, περίφραξη οικοπέδου, δεντροφύτευση, ύδρευση, ηλεκτροφωτισμός, δίκτυο άρδευσης εντός του γηπέδου)

9. Λειτουργία – συντήρηση της εγκατάστασης για επτά (7) έτη.


Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: