Παρέμβαση κ.Βλαστού για την μεταφορά χρημάτων απο τον κωδικό για την συντήρηση των παιδικών χαρών.


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Δήμου Ρεθύμνης - Μαρινάκης Γιώργος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Με αφορμή το άρθρο του επικεφαλής της “Εναλλακτικής Κίνησης Πολιτών” κ. Βλαστού Γ. σχετικά με τη μείωση του κονδυλίου συντήρησης των παιδικών χαρών που ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίαση του στις 28/8/2013, κρίνουμε αναγκαίες τις εξής διευκρινίσεις:

Τα θέματα που συζητήθηκαν στην εν λόγω συνεδρίαση ήταν τυπικά ως προς την ουσία τους αλλά στην πλειονότητά τους επείγοντος χαρακτήρα.
Ο κ. Βλαστός αναφέρεται στην απόφαση του Δ.Σ. να μεταφέρει χρήματα από τον κωδικό “”συντήρηση κοινόχρηστων παιδικών χαρών” στο νέο κωδικό “ Κατεδάφιση παλαιού κοινοτικού γραφείου Παγκαλοχωρίου” στη θέση του οποίου θα ανεγερθεί το νέο σχολικό συγκρότημα Γυμνάσιο - Λύκειο Σταυρωμένου.

Αυτονόητο είναι πως η κατεδάφιση πρέπει να προηγηθεί της ανέγερσης  των σχολείων. Ο εργολάβος έχει ήδη εγκατασταθεί όμως η συγκεκριμένη δαπάνη δεν ήταν επιλέξιμη από το χρηματοδοτικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα .

Με την ομόφωνη λοιπόν απόφαση του Δ.Σ - πλην της ψήφου του κ. Βλαστού ο οποίος δεν ήταν παρών στη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος – ουσιαστικά το Δ.Σ ενέκρινε τη μεταφορά του απαιτούμενου κονδυλίου , ύψους 5.500 Ε από τον κωδικό για τις παιδικές χαρές, με την υπόμνηση τόσο από το Δήμαρχο Ρεθύμνης κ. Γ. Μαρινάκη και από τον εισηγητή Αντιδήμαρχο κ. Ν. Κονταξάκη, να επιστραφούν τα χρήματα άμεσα στο συγκεκριμένο κωδικό και μάλιστα, αυξημένο το ποσό.

Ήδη από τα πρακτικά του Δ.Σ. προκύπτει  πως σε προηγούμενο θέμα που αφορούσε τη διακοπή εργολαβίας με υπόλοιπο ποσού περίπου 8.000 Ε, εξευρέθηκαν πόροι για να γίνει σε επόμενη συνεδρίαση η αποκατάσταση του ποσού που μεταφέρθηκε από τον κωδικό για τις παιδικές χαρές.

Ουδείς λοιπόν έθεσε το έργο της συντήρησης των παιδικών χαρών σε κίνδυνο. Απλώς διευκολύνθηκε μια διαδικασία πολύ σημαντική όπως είναι η ανέγερση ενός νέου σχολείου. Αυτή την ουσιώδη λεπτομέρεια  θα τη γνώριζε ο κ. Βλαστός αν ήταν παρών στη συζήτηση του θέματος.   

Ας σημειωθεί εν κατακλείδι, πως η διατύπωση ουσιαστικού αντιπολιτευτικού λόγου προϋποθέτει την ακριβή και επαρκή γνώση διαχείρισης των τοπικών θεμάτων, την ικανότητα ιεράρχησης τους  και την παρουσία των θεσμικών οργάνων κατά τη λήψη των αποφάσεων.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: