Επιστολη Συλλόγου Γονέων του 9ου Δημοτικού Σχολείου


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Δήμου Ρεθύμνης - Μαρινάκης Γιώργος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Αγαπητοί Κύριοι,υποδεχθήκαμε τη νέα σχολική χρονιά και από την πρώτη κιόλας στιγμή την αισιόδοξη διάθεση που είχαμε σκοπό να διοχετεύσουμε στα παιδιά μας διαδέχθηκε η ανασφάλεια και η αγανάκτηση για τη συστηματική, προκλητική  κι επαναλαμβανόμενη απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης και του έργου των εκπαιδευτικών.

Φέτος, κατά παράδοση πλέον, η σχολική χρονιά ξεκίνησε με ζωτικής σημασίας  προβλήματα. Μόνο που αυτή τη φορά δεν αφορούν ζητήματα διαδικασίας (καθυστερημένη παράδοση βιβλίων κλπ.) αλλά ουσίας: 

Οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών δεν έγιναν και δεν γνωρίζουμε αν θα γίνουν με αποτέλεσμα να βρεθούν σε δεινή θέση οικογένειες εκπαιδευτικών.
Ελλείψεις στις ειδικότητες, τραγικές.

Το ολοήμερο σχολείο, θύμα κι αυτό μιας  ανοίκειας, άστοχης, προσβλητικής για τη νοημοσύνη μας μεθόδευσης, οδηγείται σε κατάργηση. 

Με την περίφημη Υπουργική οδηγία της υπέρβασης συν 10% στο όριο των 25 μαθητών σε κάθε τμήμα  τα παιδιά μας θα στοιβαχτούν σε μικρές αίθουσες και οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να έχουν την ευθύνη 27 και πλέον μαθητών ανά τάξη.

Δε θα υπεισέλθουμε σε άλλες παραμέτρους που υπονομεύουν  την ασφάλεια των παιδιών μας και τη διαδικασία της μάθησης,  υποβαθμίζουν το εκπαιδευτικό έργο και μετατρέπουν την κάθε  σχολική κοινότητα σε χώρο εκτόνωσης των απωθημένων του εκάστοτε Υπουργού Παιδείας και  πηγή εσόδων  για την πληρωμή τοκοχρεωλυσίων  της χώρας.

Εμείς οι γονείς, ανεπηρέαστοι από κάθε είδους πολιτική τοποθέτηση και με μοναδικό κριτήριο την εξασφάλιση και διαφύλαξη των αναγκαίων συνθηκών    για να λειτουργήσει το σχολείο με ευπρέπεια, επάρκεια και αποτελεσματικότητα, υπερασπιζόμενοι την Παιδεία που προφανώς την αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά από τους θεσμικούς - πολιτικούς “υπερασπιστές της”, δηλώνουμε  την απερίφραστη υποστήριξή μας στα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας και την πλήρη αντίθεσή μας  στην επιχειρούμενη κατάλυση των στοιχειωδών  και με κόπο κεκτημένων δομών και λειτουργιών του Δημοτικού Σχολείου. 

Συνυπογράφουμε την αποκατάσταση λειτουργίας  του Ολοήμερου Σχολείου και καταθέτουμε την πλήρη αντίθεση μας στην προοπτική αύξησης  των μαθητών ανά τάξη.

Υπάρχει στ' αλήθεια έστω κι ένας ορθά σκεπτόμενος Έλληνας γονέας που  πιστεύει πως οι δάσκαλοι θα καταφέρουν, δεδομένων των υφιστάμενων συνθηκών, να κάνουν καθημερινά μάθημα σε 27 παιδιά του Δημοτικού, δηλαδή σε ηλικίες με πολλαπλές μαθησιακές και συναισθηματικές ανάγκες, και εκτός από τον απαιτητικό  ρόλο του παιδαγωγού, να ανταποκρίνονται και στο ρόλο του ψυχολόγου, του διοικητικού υπαλλήλου,  του δασκάλου, του σχολικού φύλακα και όποιου άλλου προκύψει; 

Αν ζητούμε τον Άθλο από εκείνους στους οποίους εμπιστευόμαστε τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας, ας μην προσβάλλουμε τουλάχιστον την αξιοπρέπεια τους και τα δίκαια αιτήματα τους για να τον φέρουν σε πέρας με επιτυχία. 

Κύριοι,
ελπίζουμε στη συνδρομή σας για να μην επιτραπεί η αναίσχυντη και απροκάλυπτη υποβίβαση της δημόσιας Παιδείας στα Σχολεία μας. Σας καλούμε να συστρατευθούμε στην προσπάθεια απόσυρσης των προσφάτων οδηγιών του Υπουργείου Παιδείας που καθιστούν για μία ακόμη φορά τα παιδιά μας και τους δασκάλους τους τις παράπλευρες απώλειες του οικονομικού, κοινωνικού και πολιτισμικού ολέθρου που βιώνει η χώρα μας. 

Συντασσόμενοι αλληλέγγυοι στον αγώνα των εκπαιδευτικών, ευχόμαστε να έχει άμεση και θετική λήξη προς όφελος πρωτίστως των παιδιών μας και κατ' επέκταση, των δασκάλων και των γονιών τους.  

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:







Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: