Συνεργασία Δημάρχου και Πρύτανη


Κατηγορία: Πανεπιστήμιο

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Δήμου Ρεθύμνης - Μαρινάκης Γιώργος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Συνεργασία με τον Πρύτανη του Πανεπιστήμιου Κρήτης κ. Ευριπίδη Στεφάνου   είχε σήμερα ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργη Χ. Μαρινάκη, στη διάρκεια της οποίας ο Πρύτανης ενημέρωσε το Δήμαρχο για την κατάσταση που επικρατεί στην Πανεπιστημιακή Κοινότητα και του κατέθεσε την ιδιαίτερη αγωνία του για τα προβλήματα που καλείται να διαχειριστεί το Πανεπιστήμιο με κυρίαρχα την υποστελέχωση των υπηρεσιών του και τις συνθήκες υποχρηματοδότησης που απειλούν την εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος.

Παράλληλα, εγχείρισε   στο Δήμαρχο το Σχέδιο Στελέχωσης της νέας Οργανωτικής Δομής του Π.Κ, την αξιολόγηση Δομών και Υπηρεσιών και τις προτάσεις ορθολογικής και αποτελεσματικής αναδιάρθωσης του Πανεπιστημίου Κρήτης, το οποίο κατατέθηκε στο Υπουργείο Παιδείας . Μια πρωτοβουλία της Πρυτανείας η οποία  είναι πρωτοποριακή και ως οργάνωση υποδειγματική γι αυτό άλλωστε, στη συνέχεια την υιοθέτησαν ως πρακτική  και τα άλλα Πανεπιστήμια της χώρας.

Ο Δήμαρχος συνεχάρη τον Πρύτανη για τη μεθοδικότητα, την ορθότητα διαχείρισης της κρίσης και την αμεσότητα που επιδεικνύουν οι πρυτανικές αρχές στις εξελίξεις και του επανέλαβε την αμέριστη στήριξη του Δήμου Ρεθύμνου και την ανάγκη συμπόρευσης  της Πανεπιστημιακής Κοινότητας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση  στον αγώνα επιβίωσης που διεξάγουν και οι δύο θεσμοί, κάτω από αντικειμενικά πολύ δύσκολες συνθήκες.

Ο Δήμαρχος επανέλαβε  την πάγια θέση του ότι ο Δήμος θα φτάσει μέχρις εσχάτων προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί και  να  κινητοποιηθεί κάθε Ρεθυμνιώτης στην κατεύθυνση της προστασίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Δώρισε στον Πρύτανη το εξαιρετικό λεύκωμα  που επιμελήθηκε ο κ. Χ. Στρατιδάκης  “ Ρέθυμνο και Θάλασσα, μια ιστορική σχέση” και τον διαβεβαίωσε ότι θα είναι πάντοτε στη διάθεση του για τη συνέχιση της ούτως ή άλλως εξαιρετικής συνεργασίας τους. 

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:
Παλαιότερα άρθρα Πανεπιστήμιο

Περισσότερα >>Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: