Συμμετοχή του Δήμου στο Bike Festival


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Δήμου Ρεθύμνης - Μαρινάκης Γιώργος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Το Ρέθυμνο ταξίδεψε στην Αθήνα για να βρεθεί ανάμεσα  στους συμμετέχοντες της κορυφαίας και ευρέως διαδεδομένης διοργάνωσης που ακούει στο όνομα   Athens Bike Festival στην «Τεχνόπολη» στο Γκάζι.Το εξαιρετικό αυτό ποδηλατικό γεγονός προσέλκυσε πλήθος κόσμου, όπως άλλωστε αναμένονταν να συμβεί, αφήνοντας συμμετέχοντες και επισκέπτες κάθε ηλικίας με τις καλύτερες εντυπώσεις. Φίλοι του ποδηλάτου κατέκλυσαν το χώρο και μοιράστηκαν μεταξύ τους την παρουσίαση δράσεων με πρωταγωνιστή το ποδήλατο. Εκτός από την ενημέρωση των τελευταίων εξελίξεων πάνω στην κατασκευή και τις εφαρμογές του ποδηλάτου ως μέσο μεταφοράς και αθλητισμού, ο επισκέπτης είχε για πρώτη φορά την ευκαιρία να συναντήσει προοπτικές με δυνατότητα συνδυασμού: τουρισμός και ποδήλατο.Οι διοργανωτές, οι οποίοι έχουν προωθήσει τα τελευταία χρόνια σε συνεργασία με φορείς της αυτοδιοίκησης την μετακίνηση με ποδήλατο σε ολόκληρη την Ελλάδα, σε επίπεδο αστικών ιστών και όχι μόνο, κάλεσαν τρεις Δήμους από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι πληρούν τις προδιαγραφές υποδομών και συνείδησης πολιτών για να φιλοξενήσουν το τουριστικό πακέτο ποδηλατιστών. Ο Δήμος Ρεθύμνης μαζί με τους Δήμους Καρδίτσας και Αγκιστρίου είχαν την ευκαιρία να εγκαινιάσουν την καινοτομία αυτή.

Μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμος μας συμμετείχε με  περίπτερο και με ενημερωτικό υλικό . Αξίζει να αναφερθεί ότι οι χαρτογραφημένες διαδρομές  και οι εξειδικευμένοι αναλυτικοί οδηγοί της Αντιπεριφέρειας  Ρεθύμνης ξεχώρισαν με την αρτιότητά τους και  την ποιότητά τους, χαρακτηρίστηκαν δε, από μεμονωμένους και φορείς ως μοναδικοί στο είδος τους μέχρι τώρα σε πανελλήνιο επίπεδο.

Εκτός των επαφών με επισκέπτες και φορείς, οι Αντιδήμαρχοι Τάσος Παπαδουράκης και Πέπη Μπιρλιράκη είχαν την ευκαιρία να παρευρεθούν σε ημερίδα με θέμα :
Bike Sharing : Κοινόχρηστα Ποδήλατα: Το Παρόν και το Μέλλον
Μίλησαν:

  • Κίνδυνοι και ευκαιρίες του συστήματος bike sharing, Σπύρος Παπαγεωργίου, Εκδότης ΜΒΙΚΕ, Διοργανωτής του Athens Bike Festival 
  • Η ανάπτυξη του ποδηλάτου μέσα από το σύστημα bike sharing, Θάνος Βλαστός, Καθηγητής ΕΜΠ, Μέλος του ΜΚΟ Πόλεις για Ποδήλατο
  • Κοινόχρηστα ποδήλατα στην Αθήνα, Βασίλης Βαβάκος, Ειδικός Σύμβουλος Δημάρχου Αθηναίων 
  • Συμπεράσματα από την εφαρμογή του συστήματος bike sharing στην Καρδίτσα, Κωνσταντίνος Παπαλός, Δήμαρχος Καρδίτσας
  • Παρουσίαση των αποτελεσμάτων εφαρμογής του συστήματος bike sharing της Λευκωσίας, Χάρης Τσαγγαρίδης, Μέλος Δ.Σ. Διαδημοτικής Εταιρείας Ποδηλάτων Λευκωσίας 
  • Επιχειρηματικές ευκαιρίες μέσα από το bike sharing, Δημήτρης Αλεξίου, Εμπορικός Διευθυντής, Ν. Μανιατόπουλος ΑΕ 

Αποτελέσματα της συμμετοχής του Δήμου μας στην ιδιαίτερη αυτή συνάντηση υπήρξαν:

  • Επαφές με τουριστικούς πράκτορες που εξειδικεύονται σε τουριστικά πακέτα ποδηλατικού τουρισμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
  • Γνωριμίες με φορείς και δίκτυα ποδηλατιστών από όλη την Ελλάδα καθώς και με άλλους συμμετέχοντες κοινωνικούς φορείς για το περιβάλλον και την προστασία του, οι οποίοι  προσκλήθηκαν για συμμετοχές σε δικές μας εκδηλώσεις και ανταλλαγή δράσεων.
  • Γνωριμία με τους υλοποιητές του προγράμματος Κοινόχρηστων Ποδηλάτων  και των αντίστοιχων Δήμων που το εφαρμόζουν ( Δήμος Καρδίτσας, Δήμοι Λευκωσίας κ.α ) με στόχο τη διερεύνηση της δυνατότητας εφαρμογής του στο Δήμο μας.

 

 

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: