Η Ελλάδα έχει πολλά να προσφέρει ως τουριστικός προορισμός


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Υπουργού Τουρισμού

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Τις δυνατότητες που προσφέρει η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός αλλά και ως χώρα παροχής υψηλών υπηρεσιών υγείας, παρουσίασε η υπουργός  Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη σε συνάντηση εργασίας που είχε στα γραφεία του ΕΟΤ στη Ν. Υόρκη, με εκπροσώπους ασφαλιστικών εταιρειών των ΗΠΑ και αμερικανών καθηγητών ιατρικής.  Παρόντες στη συνάντηση, που διοργανώθηκε από το υπουργείο Τουρισμού, ήταν ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας  κ. Νότης Μηταράκης και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Invest in Greece κ. Στέφανος Ησαίας.

Η υπουργός Τουρισμού επισήμανε ότι η Ελλάδα διαθέτει ένα σημαντικό αριθμό εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού και ιατρικών υποδομών, που βρίσκονται σε όλα τα μέρη της χώρας και ιδιαίτερα στις μεγάλες πόλεις. Παράλληλα τόνισε ότι η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους  πιο ελκυστικούς τουριστικούς προορισμούς.  Οπότε ο συνδυασμός αυτών των δυο στοιχείων – πρόσθεσε- μπορεί να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, στον ιατρικό τουρισμό της Ελλάδας,  σε σχέση με την υπόλοιπη διεθνή αγορά.Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Τουρισμού σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας διαμορφώνει  το νομοθετικό πλαίσιο που θα συμβάλει στη μέγιστη ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού.

Τέλος σημειώνεται ότι στις προτεραιότητες του υπουργείου Τουρισμού είναι η προσέλκυση τουριστών, για ιατρικά θέματα και από άλλες αγορές, όπως της Βόρειας Ευρώπης, των ΗΠΑ (κυρίως της ομογένειας), των Βαλκανικών χωρών, της Ρωσίας αλλά και  από τη Μέση Ανατολή.  

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: