Καταγγελία που κατέθεσε στο Τμήμα Παιδείας το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων του Δήμου Ρεθύμνης


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Δήμου Ρεθύμνης - Μαρινάκης Γιώργος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Με αφορμή την καταγγελία που κατέθεσε στο Τμήμα Παιδείας το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων του Δήμου Ρεθύμνης ότι υπάλληλος του Δήμου Ρεθύμνης ο οποίος είναι και Μέλος Συλλόγου Γονέων σε σχολείο που τελεί υπό κατάληψη, επικαλούμενος την ιδιότητά του ως εργαζόμενος στο Δήμο, επιχείρησε να «ανοίξει», σήμερα Τρίτη 1/10/2013, υπό κατάληψη σχολεία,  κόβοντας αλυσίδες, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

Ο Δήμος Ρεθύμνης ουδέποτε έδωσε εντολή ή εξουσιοδότηση σε οποιονδήποτε  υπάλληλό του να παρέμβει  στις καταλήψεις των Σχολείων.
Πρώτον, διότι δεν φέρει καμία τέτοια αρμοδιότητα ούτε ευθύνη για τον τρόπο διεξαγωγής του εκπαιδευτικού έργου ή τις αποφάσεις που λαμβάνουν τα 15 μελή μαθητικά συμβούλια.

Η αρμοδιότητα του επικεντρώνεται μεταξύ άλλων  στην ανέγερση νέων σχολικών μονάδων, τη συντήρηση και αποκατάσταση των υφιστάμενων και την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολείων. Και αυτό πράττει με αγώνα και πολύ προσπάθεια δεδομένων των υφιστάμενων οικονομικών συνθηκών.

Δεύτερον, σε καμία περίπτωση το Τμήμα Παιδείας ή οι Υπηρεσίες του Δήμου μας δεν θα επέλεγαν τακτικές που δυναμιτίζουν τις σχέσεις τους με τη σχολική κοινότητα δηλαδή τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους  γονείς τους. Αντιθέτως οποιαδήποτε παρέμβαση του Δήμου μέχρι σήμερα, και αυτό έχει αποδειχτεί πλείστες φορές,  διαπνέεται πάντοτε από τις αρχές του διαλόγου, τους σεβασμού, της συνεργασίας και της κατανόησης.

Παρότι ως  υπεύθυνοι του Τμήματος Παιδείας του Δήμου Ρεθύμνης πιστεύουμε ότι η αναβάθμιση της Εκπαίδευσης ,που αποτελεί καίριο αλλά και διαχρονικό αίτημα κάθε κινητοποίησης, θα επιτευχθεί ευκολότερα και πιο ουσιαστικά όταν τα σχολεία παραμένουν ανοικτά και σε πλήρη λειτουργία ωστόσο, υποστηρίζουμε ακράδαντα πως αυθαίρετες και απρόκλητες παρεμβάσεις όπως η σημερινή απ' όπου κι αν προέρχονται πυροδοτούν μη επιθυμητές αντιδράσεις που δεν συμβάλλουν στην αποκατάσταση της εκπαιδευτικής λειτουργίας  στα σχολεία μας.

 

ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΓΕΩΡΓΑΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Αντιδήμαρχος Παιδείας)
ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ (Πρόεδρος ΔημοτικήςΕπιτροπής  Παιδείας)
ΓΑΛΕΡΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ   (Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Α΄θμιας Εκπ/σης)
ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ  (Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Α΄θμιας Εκπ/σης)

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: