Συνάντηση του Μουσικού Σχολείου με τη Νορβηγική Ορχήστρα


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Δήμου Ρεθύμνης - Μαρινάκης Γιώργος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Επανειλημμένως το Ρέθυμνο αποδεικνύει πως διαθέτει  μέγιστη διάθεση να φιλοξενεί, να αγκαλιάζει και να ενσωματώνει πολιτισμούς σε μία σταθερά αέναη προσπάθεια να δημιουργεί γέφυρες επικοινωνίας, να διαμορφώνει μακρόχρονους και πολύτιμους δεσμούς φιλίας, να ασπάζεται και να κάνει πράξη τις αρετές της πολυπολιτισμικότητας, ως πάγιο στοιχείο της ταυτότητάς του που καταφέρνει επάξια να  διαφυλάττει και να  διατηρεί μέσα στα χρόνια.

Αληθινό παράδειγμα στην επιβεβαίωση αυτής της ύψιστης παραδοχής αποτέλεσε μια ακόμη πολιτισμική ανταλλαγή ανθρώπων που βρέθηκαν στον τόπο μας για να καταθέσουν τη δική τους τέχνη, παρουσιάζοντάς την στο Ρέθυμνο.

Πρόκειται για τηΝορβηγική ΣυμφωνικήΟρχήστρατου IgorRybak«VivaldiOrchestra»που αποτελείται από παιδιά 12 έως 18 ετών,η οποία επέστρεψε για δεύτερη συνεχή χρονιά στο νησί της Κρήτης με στόχο να ανταλλάξει εμπειρίες, γνώσεις και σκέψεις με βασικό πρωταγωνιστή τη μουσική. Την επιμέλεια της διοργάνωσης είχε αναλάβει ο Δήμος Χανίων με την υποστήριξη της Νορβηγικής Πρεσβείας και του Νορβηγικού Προξενείου Χανίων.Μετά από επικοινωνία της Προξένου κ. Παρασχάκηκαι της  γραμματέας του Προξενείου  Νικόλ Καραμανλήμε το Δήμο Ρεθύμνης,  ηεπίσκεψη στο Ρέθυμνο συμφωνήθηκε να συνδυαστεί με γνωριμία με το Μουσικό Γυμνάσιο Ρεθύμνης. Η συνάντηση των είκοσι νεαρών Νορβηγών και των γονέων τους πραγματοποιήθηκετην  Τρίτη 1 Οκτωβρίου στο Τζαμί Νερατζέ- Ωδείον σε συνέχεια της ξενάγησης από την αρχαιολόγο του Γραφείου της Παλιάς Πόλης  κ. Ματίνα Αρβανίτηστο ιστορικό Κέντρο της Παλιάς Πόλης .

Ύστερα από την εξαιρετική εκτέλεση της κλασικής μουσικής παράστασης που παρέθεσαν οι είκοσι χαρισματικοί και ταλαντούχοι μουσικοί υπο την καθοδήγηση του μαέστρου τους, τη σκυτάλη παρέλαβαν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου, οι οποίοι ανέλαβαν ως άξιοι πρεσβευτές του τόπου μας να διασκεδάσουν το κοινό  με κρητικό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα. Από την πλευρά των καθηγητών ο κ. Πίτερης εξήγησε στους νορβηγούς μαθητές τον τρόπο χρήσης των κρητικών  μουσικών  οργάνων.Αμέσως μετά τη  νοσταλγική και εύθραυστη κλασική μουσική δωματίου με μελωδίες Vivaldiκαι Mozart, οι ήχοι της λύρας και του λαούτου μετέφεραν στην ατμόσφαιρα  ζωντάνια και παλμό, παρασέρνοντας όλους σε χορευτικούς ρυθμούς.

Τους μικρούς Σκανδιναβούς και τους συνοδούς τουςκαλωσόρισαν η αντιδήμαρχος Πολιτισμού- Τουρισμού Πέπη Μπιρλιράκηκαι ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιώργος Γιωργαλήςεκ μέρους του Δήμου Ρεθύμνης,  καθώς και ο Σπύρος Ραφτάκης εκ μέρους του Μουσικού Σχολείου Ρεθύμνης,οι οποίοι συνεχάρηκαν τους μαθητές για την συνειδητή αφοσίωσή τους στην τέχνη της μουσικής ενώ ακόμα προέτρεψαν την ανάπτυξη συνεργασίας μέσω δράσεων που προάγουν και ενδυναμώνουν τα θεμέλια του πολιτισμού.Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την υπόσχεση  όλων, οι  μουσικές ανταλλαγές αυτές να συνεχιστούν στο μέλλον.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: