Ομιλία της υπουργού Τουρισμού κυρίας Όλγα Κεφαλογιάννη στο συνέδριο Mediterranean Luxury Travel Summit 2013


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Υπουργού Τουρισμού

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Στην προσέλκυση τουριστικών επενδύσεων, στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και στην  ανάπτυξη νέων τουριστικών προϊόντων, αναφέρθηκε η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, κατά την ομιλία της, σήμερα το μεσημέρι, στο συνέδριο Mediterranean Luxury Travel Summit 2013, που διοργανώνεται από την εφημερίδα International Herald Tribune και την Καθημερινή.

Προς αυτή την κατεύθυνση ανέφερε υπήρξαν νομοθετικές παρεμβάσεις που διευκολύνουν τις επενδύσεις, όπως είναι η δημιουργία εγκαταστάσεων γκολφ, κέντρων  θαλασσοθεραπείας, και πολυτελούς παραθεριστικής κατοικίας. Και τάχθηκε υπέρ της σταδιακής απλοποίησης των σχετικών γραφειοκρατικών διαδικασιών. 

Η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, αφού επισήμανε τη σπουδαιότητα του εν λόγω διεθνούς συνεδρίου, αναφορικά με τις νέες εξελίξεις, τάσεις και προοπτικές της τουριστικής βιομηχανίας,  τόνισε τη σημασία του τουρισμού για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.  

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, σημείωσε  ότι κανείς δεν πρέπει να επιχαίρει για τυχόν πρόσκαιρα οφέλη από το πλήγμα που έχουν δεχτεί οι δοκιμαζόμενες χώρες στον τουρισμό τους, καθώς η αποσταθεροποίηση είναι, από κάθε άποψη, σε  βάρος ολόκληρης της περιοχής. Και επισήμανε την ανάγκη γρήγορης ανάκαμψης  της τουριστικής κίνησης στην περιοχή.

Τέλος αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας συνεργασιών  στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου ώστε να προβληθεί ως ένας ενιαίος προορισμός για τουρισμό πολυτελείας, με την αξιοποίηση των  σύγχρονων εργαλείων marketing και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομίας, του φυσικού περιβάλλοντος και του ελκυστικού τρόπου ζωής των κατοίκων της.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: