Συμφωνία με Ρωσία στο πλαίσιο του τουρισμού


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Υπουργού Τουρισμού

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Συμφωνία-πλαίσιο, μεταξύ Ελλάδας και  Ρωσίας για ζητήματα τουριστικής πολιτικής, θα υπογραφεί στο αμέσως επόμενο διάστημα. Αυτό αποφασίστηκε  κατά τη διάρκεια της συνάντησης της υπουργού Τουρισμού κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη με την υφυπουργό Πολιτισμού της Ρωσίας, με αρμοδιότητα τον Τουρισμό κυρία Alla Manilova, σήμερα το μεσημέρι στη Μόσχα.

Στη συνάντηση, που έγινε σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα και διήρκησε πάνω από μια ώρα, συζητήθηκε η προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού και ειδικότερα του προσκυνηματικού στην Ελλάδα, με δεδομένο το αυξημένο ενδιαφέρον των Ρώσων επισκεπτών της χώρας μας.  Εποικοδομητική συζήτηση έγινε και για το θέμα της επιτάχυνσης των διαδικασιών χορήγησης τουριστικών θεωρήσεων που συμβάλλει μεταξύ άλλων  στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και στην ανάπτυξη του ποιοτικού τουρισμού. Η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη ανέφερε ότι θα αναλάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την περαιτέρω διευκόλυνση χορήγησης βίζας  σε Ρώσους. Σημειώνεται ότι η έκδοση βίζας αποτελεί βασικό παράγοντα για την ανάπτυξη της τουριστικής κίνησης, τόσο στη Βόρεια όσο και στη νησιωτική Ελλάδα, που αποτελεί πόλο έλξης για τους Ρώσους τουρίστες.

Όσον αφορά το ζήτημα των αεροπορικών συνδέσεων, συζητήθηκε η δυνατότητα διεύρυνσης των υφιστάμενων δικαιωμάτων κίνησης, γεγονός που θα συμβάλλει στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα. 

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: