Ομιλία υπ. Τουρισμού κ.Ολγας Κεφαλογιάννη στη Hotrec


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Υπουργού Τουρισμού

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ κατά το α’ εξάμηνο του 2014, στον τουριστικό τομέα, παρουσίασε η υπουργός Τουρισμού, κυρία  Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας σήμερα  στη Γενική Συνέλευση της HOTREC

Η  υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι η ελληνική προεδρία θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της διευκόλυνσης της χορήγησης θεωρήσεων εισόδου σε υπηκόους τρίτων χωρών. Και ιδιαίτερα σε αυτούς που προέρχονται από τις αναδυόμενες αγορές της Ρωσίας, της Κίνας και της Ινδίας. Γεγονός που θα έχει θετικές επιπτώσεις στον ευρωπαϊκό ταξιδιωτικό και τουριστικό κλάδο, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την ασφάλεια.

Επίσης επισήμανε ότι η Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική της ΕΕ είναι μία βασική οριζόντια προτεραιότητα της ελληνικής προεδρίας. Θα εστιάσει το ενδιαφέρον της – πρόσθεσε- στην πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να καταρτίσει μία στρατηγική της ΕΕ σχετικά με τις «Προκλήσεις και Ευκαιρίες για Θαλάσσιο και Παράκτιο Τουρισμό στην ΕΕ», προωθώντας την αειφόρο οικονομική ανάπτυξη των ειδικών αυτών μορφών τουρισμού και ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα του κλάδου.

Τέλος  η κυρία Κεφαλογιάννη ανέφερε ότι ο  τουριστικός κλάδος είναι στρατηγικής σημασίας για την ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας και το Υπουργείο Τουρισμού έχει συμβάλει στην ανατροπή του αρνητικού κλίματος για τη χώρα μας και στην επανάκτηση της αξιοπιστίας της στο εξωτερικό. Παράλληλα προωθεί σταδιακά διάφορες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις σχετικά με την απλούστευση των διαδικασιών για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στον τουρισμό.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: