Συνάντηση Όλγας Κεφαλογιάννη με τον επικεφαλής της Task Force κ. Χορστ Ράιχενμπαχ.


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Υπουργού Τουρισμού

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Στις πρωτοβουλίες του υπουργείου, για την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού, μέσω της απλοποίησης των διαδικασιών εγκρίσεως επενδύσεων, της αξιοποίησης του ΕΣΠΑ, της περαιτέρω ανάπτυξης των ειδικών μορφών τουρισμού, της κωδικοποίησης της τουριστικής νομοθεσίας και της τουριστικής εκπαίδευσης, αναφέρθηκε η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάνννη στη συνάντηση που είχε σήμερα στο υπουργείο με τον επικεφαλής της Task Force για την Ελλάδα κ. Χορστ Ράιχενμπαχ.

Στη συνάντηση που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, η υπουργός, επισήμανε τις μεταρρυθμίσεις  έγιναν τους τελευταίους μήνες στον τουριστικό τομέα και επιλύουν χρόνια προβλήματα του κλάδου.

Παράλληλα παρουσίασε τις πολιτικές  δράσεις  που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν την  ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, την εισαγωγή νέων τουριστικών προϊόντων, και την κωδικοποίηση της τουριστικής νομοθεσίας, που θα διευκολύνει τις επενδύσεις.

Η κυρία Κεφαλογιάννη, παρουσιάζοντας το εθνικό σχέδιο για τον τουρισμό, τόνισε στο συνομιλητή της, ότι τα πρώτα μηνύματα προς αυτή την κατεύθυνση είναι ενθαρρυντικά. 

Επίσης συζητήθηκε και το ζήτημα της ορθής χρηματοδότησης των τουριστικών επιχειρήσεων μέσω του νέου ΕΣΠΑ,  σε συνεργασία με τα τραπεζικά ιδρύματα. Η  υπουργός επισήμανε την ανάγκη χρηματοδότησης των τουριστικών επενδύσεων , μέσω των τραπεζών, και τόνισε ότι επιβάλλεται να ενισχυθεί  η ρευστότητα στην αγορά με την ενεργοποίηση του τραπεζικού συστήματος.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην προώθηση των ειδικών μορφών τουρισμού και ειδικότερα στον ιατρικό και ιαματικό τουρισμό. Για το συγκεκριμένο θέμα η υπουργός Τουρισμού ανέφερε ότι το υπουργείο Τουρισμού είναι σε αγαστή συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και άμεσα θα προχωρήσει στην έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης  για τον ιατρικό τουρισμό.

Και όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, πρόκειται για μια ολοκληρωμένη και συγκροτημένη πρωτοβουλία καθώς μεταξύ άλλων θα επιλύει και ειδικά ασφαλιστικά ζητήματα, που σχετίζονται με την ανάπτυξη της ειδικής αυτής μορφής τουρισμού.
 
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε και το θέμα της τουριστικής εκπαίδευσης. Η κυρία Κεφαλογιάννη επισήμανε την αναβάθμιση του θεσμού, με την ενσωμάτωση των Σχολών  Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στο υπουργείο Τουρισμού.

Επιπλέον η υπουργός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην άμεση διασύνδεση της τουριστικής εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, την απασχόληση και την πρακτική εξάσκηση των νεοεισερχομένων στον τουριστικό κλάδο.

Τέλος η κυρία Κεφαλογιάννη τόνισε ότι το υπουργείο Τουρισμού σε συνεργασία με την Στατιστική Υπηρεσία, αξιοποιεί το «Παρατηρητήριο Τουρισμού», αναφορικά με τις επιδράσεις που έχουν τα τουριστικά προϊόντα στο οικονομικό, κοινωνικό περιβάλλον και την ανάπτυξη δεικτών αειφόρου τουρισμού.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι γενικοί γραμματείς του υπουργείου Τουρισμού κ.κ Αναστάσιος Λιάσκος και Γιάννης Πυργιώτης, ο επικεφαλής αντιπροσωπείας Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Πάνος Καρβούνης και η επικεφαλής του Γραφείου Αθηνών της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα κυρία Ζωρζέτα Λάλη.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: