Συναντήσεις Όλγας Κεφαλογιάννη με εκπροσώπους της TUI και THOMAS COOK στο Λονδίνο.


Κατηγορία: Τουρισμός

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Υπουργού Τουρισμού

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Την πρόθεση των μεγάλων tour Operators TUI και Thomas Cook να αναπτυχθούν περαιτέρω στην ελληνική αγορά και την «ψήφο» εμπιστοσύνης  που δίνουν στην χώρα  εισέπραξε η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη  κατά τις συναντήσεις που είχε με εκπροσώπους τους στο πλαίσιο της παρουσίας της στο Λονδίνο στο πλαίσιο της έκθεσης World Travel Market.  Στις συναντήσεις συμμετείχε  και ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Πάνος Λειβαδάς.

TUI

Τα κορυφαία στελέχη της TUI στην συνάντηση που είχαν με την υπουργό, καθώς και στη συνέχεια ο  επικεφαλής  του τουριστικού οργανισμού κ. Long σε γεύμα εργασίας, παρουσίασαν στην κυρία Κεφαλογιάννη τα σχέδιά τους για την ελληνική αγορά. Επισήμαναν πώς θα δημιουργήσουν νέα «τουριστικά πακέτα» και θα πραγματοποιήσουν επενδύσεις υποδομών στην ελληνική αγορά.

Στόχος τους είναι να προσφέρουν «μοναδικές τουριστικές εμπειρίες» που όπως εξήγησαν στην υπουργό σχετίζονται με προωθητικές ενέργειες και παροχή εξειδικευμένων προσφορών τουρισμού που θα στηρίζονται σε ειδικές μορφές τουρισμού (γαστρονομία, άθληση, συνέδρια κ.λπ.).  

Παράλληλα θα καταρτιστούν και ειδικά προγράμματα τουρισμού για τις περιόδους του Φθινοπώρου και της Άνοιξης ώστε να ενισχυθεί η επισκεψιμότητα  τουριστών καθόλη τη διάρκεια του έτους. Επιπρόσθετα οι εκπρόσωποι της TUI εξέφρασαν την εκτίμησή τους ότι θα αυξάνεται ετησίως ο αριθμός των επισκεπτών από την Αγγλία προς την Ελλάδα προσδιορίζοντας ότι θα ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια.

Στη συνάντηση με την TUI παρόντες ήταν τα υψηλόβαθμα στελέχη της Johan Lundgren, Garry Wilson, και Antonia Bouka ενώ στο δείπνο εργασίας η υπουργός συναντήθηκε με τον επικεφαλής της TUI κ. Peter Long.Thomas Cook

Επίσης κατά την συνάντησή της με τους εκπροσώπους της Thomas Cook η υπουργός έλαβε διαβεβαιώσεις για το ενδιαφέρον ανάπτυξης στην ελληνική αγορά  και την εμπιστοσύνη που δείχνουν στην Ελλάδα ως  προορισμό.

Όπως ανάφεραν οι εκπρόσωποι του τουριστικού οργανισμού εστιάζουν τις επενδύσεις τους σε Condo Hotels ενώ ενεργούν προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των επισκεπτών που θα μετακινηθούν προς την χώρα μας το 2014.

Σημαντικό στοιχεία είναι η «ψήφος εμπιστοσύνης» που οι εκπρόσωποι της Thomas Cook έδωσαν στην Ελλάδα καθώς επισήμαναν στην υπουργό ότι θεωρούν τη χώρα μας ως παράγοντας σταθερότητας, την επιλέγουν ως προορισμό, και διακρίνουν ότι προσφέρει ανταγωνιστικά τουριστικά πακέτα, στοιχείο σημαντικό προς την κατεύθυνση ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος.

Από τον τουριστικό οργανισμό με την κυρία Κεφαλογιάννη συναντήθηκαν οι Andrew Cooper, Uli Sperl και Jill Thompson. Σημειώνεται, ότι η υπουργός κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη,  επικρότησε τα σχέδια που παρουσίασαν οι εκπρόσωποι των μεγάλων Τουριστικών Οργανισμών και τους κάλεσε να προχωρήσουν στην εφαρμογή τους σε συνεργασία με τους  παράγοντες του ελληνικού τουρισμού και τους κατά τόπους φορείς.

Επίσης αναφέρθηκε στο στρατηγικό σχέδιο  ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού το οποίο και υλοποιείται με στόχο  την ανάδειξη της Ελλάδας στην κορυφή της παγκόσμιας  τουριστικής  κατάταξης.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: