Πρωτόκολλο συνεργασίας, που αφορά στην ανάπτυξη του προσκυνηματικού τουρισμού


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Υπουργού Τουρισμού

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Πρωτόκολλο συνεργασίας, που αφορά στην ανάπτυξη του προσκυνηματικού τουρισμού, υπογράφτηκε χθες μεταξύ του υπουργείου Τουρισμού και της Εκκλησίας της Κρήτης.

Με το πρωτόκολλο, το οποίο υπεγράφη από την υπουργό κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη και τον Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ. Νεκτάριο καθορίζεται το πλαίσιο της συνεργασίας των δύο πλευρών ώστε να αναδειχθεί, να προβληθεί, να προωθηθεί η αναγνωρισιμότητα και η δυνατότητα επίσκεψης σε ιερά μνημεία, τόπους και περιοχές θρησκευτικού ενδιαφέροντος, σε προσκυνήματα και  κειμήλια.

Στόχος είναι να αποτελέσουν πεδίο προσέλκυσης επισκεπτών, και να συμβάλλουν στην ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος, στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, και ταυτόχρονα και στον εμπλουτισμό και  βελτίωση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Βάσει του πρωτοκόλλου, θα καταρτιστεί από τις δύο πλευρές σχέδιο δράσεων για την ανάδειξη και διατήρηση των θρησκευτικών και λατρευτικών στοιχείων της χώρας, την προσέλκυση και ανάπτυξη των ταξιδίων θρησκευτικού ενδιαφέροντος, τη συνεχή βελτίωση της γενικότερης τουριστικής εικόνας της χώρας, την παροχή βέλτιστων υπηρεσιών στους επισκέπτες.

Στην υπογραφή του πρωτοκόλλου που έγινε στο υπουργείο Τουρισμού παραβρέθηκαν ο υφυπουργός Εργασίας κ. Β. Κεγκέρογλου και ο γενικός γραμματέας Τουρισμού κ. Αν. Λιάσκος ο οποίος και θα ηγηθεί από πλευράς υπουργείου της ειδικής κοινής συντονιστικής επιτροπής όπου θα μεριμνά για την υλοποίηση του πρωτοκόλλου συνεργασίας και την προώθηση των δράσεων που αυτό περιλαμβάνει και είναι μεταξύ άλλων:

Η δημιουργία υποδομών που θα διευκολύνουν την πρόσβαση στα μνημεία, η εκπόνηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, η προβολή σε εθνικό και επίπεδο του προσκυνηματικού τουρισμού, ο προγραμματισμός κοινών δράσεων.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: