«…Είναι παράλογο να ζητάμε από τους ξενοδόχους να λειτουργούν τα ξενοδοχεία τους σε παραθαλάσσιες περιοχές και θερινούς προορισμούς για 12 μήνες το χρόνο, παρά το γεγονός ότι η θάλασσα είναι ψηλά στις προτιμήσεις του Έλληνα επισκέπτη και του ξένου τουρίστα ακόμα και τον χειμώνα.
Όλοι γνωρίζουμε ότι τα ξενοδοχεία στα νησιά μας και τα τουριστικά καλοκαιρινά θέρετρα δεν λειτουργούν τον χειμώνα και προσπαθούμε να καταλάβουμε γιατί οι ξενοδόχοι επιμένουν να είναι όλα τα εμπορικά καταστήματα ανοικτά ως «κράχτες» για όλες τις Κυριακές του χρόνου, όταν οι ίδιοι δεν λειτουργούν τα ξενοδοχεία τους παρά το χαμηλό ΦΠΑ και την εποχιακή απασχόληση.
Όλοι προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε προϊόντα City Break και εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως σε όλες τις σύγχρονες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά αφού πρώτα δημιουργήσουμε αυτά τα προϊόντα στοχευμένα, ανοίγοντας δηλαδή πρώτα τα ξενοδοχεία και αποφεύγοντας πειραματικές γενικολογίες που έρχονται σε αντίθεση με την κοινή λογική.
Ο τουρισμός υποδέχεται τον επισκέπτη και το ελληνικό εμπόριο τον ακολουθεί. Γι’ αυτόν τον λόγο το Μοναστηράκι, στο κέντρο της Αθήνας και οι βασικοί χειμερινοί τουριστικοί προορισμοί διατηρούν τα εμπορικά καταστήματά τους ανοιχτά όλες τις Κυριακές και κατά τη διάρκεια της χειμερινής σεζόν.
Οι Αντιπεριφερειάρχες και οι λοιποί φορείς έχουν την ευθύνη να αποφασίσουν με τις τοπικές τους κοινωνίες και όχι σύμφωνα με τις δηλώσεις του ΣΕΤΕ και με τηλεφωνικές παρεμβάσεις του ΥΠΑΑΝ που υποτιμούν το ρόλο της τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Αναφορικά με τα αυξημένα έσοδα από τη δυναμική του ελληνικού τουρισμού και τις τουριστικές δαπάνες των 18 εκατ. τουριστών που επισκέφτηκαν την χώρα μας το 2013 περιμένουμε τεκμηριωμένα αποτελέσματα και όχι ευχολόγια, τη στιγμή που το ελληνικό εμπόριο κατέγραψε μείωση της «εισαγόμενης» τουριστικής κατανάλωσης, τουλάχιστον κατά 14%, κατά την διάρκεια των θερινών τουριστικών μηνών…».
Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα | |
Εκτύπωση σελίδας | |
Αποστολή σε φίλο |
Σχολιάστε: