Νέα αφετηρία στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας στον τουριστικό τομέα


Κατηγορία: Τουρισμός

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Υπουργού Τουρισμού

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Νέα αφετηρία στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας στον τουριστικό τομέα, χαρακτήρισε η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη τη μεγάλη εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε, με επιτυχία στο Προξενείο Κωνσταντινούπολης για την προβολή του ελληνικού Τουρισμού, με έμφαση στη γαστρονομία και το city break.
 
Στην εκδήλωση από ελληνικής πλευράς παρόντες ήταν ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Πάνος Λειβαδάς, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, εκπρόσωποι άλλων περιφερειών,  εκπρόσωποι του ΣΕΤΕ, του  ΞΕΕ, της ΗΑΤΤΑ  και πολλοί έλληνες επιχειρηματίες.

Από την Τουρκία το παρών έδωσαν  ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Abdurrahman Arici,  ο υπουργός Επικρατείας και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Egemen Bagis και πολλοί τούρκοι επιχειρηματίες, που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα.Η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη στην ομιλία της  επισήμανε την εποικοδομητική συνεργασία που έχει αναπτυχθεί, μεταξύ του υπουργείου Τουρισμού και των αρμοδίων τουρκιών αρχών τους τελευταίους μήνες. Και πρόσθεσε ότι το 2013, ήταν μια από τις καλύτερες από πλευράς αφίξεων τούρκων επισκεπτών στην Ελλάδα.

Τόνισε ότι στόχος της Ελλάδας είναι η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και οι άλλες πόλεις να προωθηθούν ως κύριοι προορισμοί city break. Ο στόχος αυτός – είπε- είναι ρεαλιστικός καθώς υπάρχει εγγύτητα μεταξύ των δυο χωρών, δυνατότητα συχνών πτήσεων χαμηλού κόστους αλλά και εναλλακτικοί τρόποι μετάβασης (οδικώς ακτοπλοϊκώς).Αναφερόμενη στη σημασία που δίνει η Ελλάδα στην αγορά της Τουρκιάς, η κυρία Κεφαλογιάννη, επισήμανε ότι εδώ και ένα μήνα έχει αποσταλεί  ειδικός εντεταλμένος, ώστε σε συνεργασία με τις προξενικές αρχές, να γίνουν οι κατάλληλες προετοιμασίες για την πληροφόρηση και υποδοχή των τούρκων επιχειρηματιών του τουρισμού και των επισκεπτών από την νέα χρονιά.

Καταλήγοντας η υπουργός Τουρισμού ανέφερε ότι οι τουριστικές ανταλλαγές των δυο χωρών αποτελούν ιδανικό τρόπο προσέγγισης των δυο λαών και ενίσχυση των ήδη δυνατών δεσμών φιλίας.

Στην εκδήλωση για την προβολή της ελληνικής γαστρονομίας παραβρέθηκαν και οι γνωστοί σεφ κ.κ Λευτέρης Λαζάρου και Στέλιος Παρλιάρος οι οποίοι εκτέλεσαν συνταγές μαγειρικής.Η υπουργός Τουρισμού  στο διάστημα της διήμερης παραμονής της στην Κωνσταντινούπολη συναντήθηκε με τον αν. υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Abdurrahman Arici  και τον υπουργό Επικρατείας κ.  Egemen Bagis. 
Στις συναντήσεις αυτές επιβεβαιώθηκε το καλό κλίμα που επικρατεί μεταξύ των δυο χωρών, για ενδυνάμωση των τουριστικών σχέσεων.

Συζητήθηκε το θέμα της ανάπτυξης κοινών τουριστικών πακέτων και η απλοποίηση των διαδικασιών χορήγησης θεωρήσεων.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: