Ομιλία υπ.Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη για τον ιατρικό τουρισμό.


Κατηγορία: Τουρισμός

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Υπουργού Τουρισμού

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας
Ο ιατρικός τουρισμός αποτελεί για το υπουργείο Τουρισμού άμεση προτεραιότητα, τόνισε η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας σε Διάσκεψη, με θέμα «Ελληνικές Μεταρρυθμίσεις στον Τομέα της Υγείας: Βελτιώνοντας την Υγεία των Πολιτών», που διοργάνωσε το υπουργείο Υγείας, στο Μέγαρο Μουσικής.

Η κυρία Κεφαλογιάννη τάχθηκε υπέρ των μεταρρυθμίσεων των υπαρχουσών δομών, υπογραμμίζοντας όμως ότι το «Κράτος οφείλει να εξασφαλίζει και να εγγυάται για τον πολίτη του το μέγιστο δημόσιο αγαθό της υγείας».

Η υπουργός Τουρισμού ανέφερε ότι ο ιατρικός τουρισμός συμβάλλει στον εμπλουτισμό του επιπέδου των προσφερόμενων υπηρεσιών, στην ποιοτική βελτίωση του εγχώριου τουριστικού προϊόντος και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τον ελληνικό τουρισμό»

Αναφερόμενη στους στόχους που θέτει το υπουργείο Τουρισμού σχετικά με τον ιατρικό τουρισμό, επισήμανε ότι η Ελλάδα πρέπει να καταστεί προορισμός, όχι απλώς για medical travel αλλά για medical tourism. «Να συνδυάσουμε δηλαδή το ταξίδι αναψυχής στην Ελλάδα με την ιατρική φροντίδα, κυρίως ήπιων ιατρικών περιστατικών», τόνισε χαρακτηριστικά.

Επισήμανε ότι ο ιατρικός κλάδος και τουρισμός για να ανταποκριθεί στα διεθνή πρότυπα, απαιτούνται επιμέρους νομοθετικές ρυθμίσεις, συνέργειες, συμφωνίες και ανταλλαγή τεχνογνωσίας και επιστημονικού προσωπικού της Ελλάδας με αλλά κράτη.

Τέλος ανέφερε ότι «η ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού θα συμπαρασύρει σε ανάπτυξη και άλλους τομείς της ελληνικής οικονομίας: φαρμακευτική βιομηχανία, πρωτογενής παραγωγή ελληνικών ποιοτικών προϊόντων, ξενοδοχειακός τομέας, καθώς και ανάπτυξη άλλων ειδικών μορφών τουρισμού».
Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: