Συνεργασία των υπουργείων Τουρισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.


Κατηγορία: Τουρισμός

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Υπουργού Τουρισμού

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας
Τη συνεργασία των υπουργείων Τουρισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συμφώνησαν οι υπουργοί, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη  και  κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης,  σε συνάντηση που είχαν σήμερα στα γραφεία του ΕΟΤ, ώστε μέσα από κοινές δράσεις να ωφεληθούν ο τουρισμός,  ο πρωτογενής τομέας της χώρας και η εθνική οικονομία.

Κατά τη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν ο γ. γ. Τουρισμού κ. Αν. Λιάσκος ο γ.γ. του ΕΟΤ κ. Παν. Λειβαδάς και στελέχη του ΥπΑΑΤ, συζητήθηκαν οι άξονες συνεργασίας ώστε στο επόμενο διάστημα να αναληφθούν επί μέρους πρωτοβουλίες και να δρομολογηθούν μέτρα.

Επισημάνθηκε ότι στο πλαίσιο της ανάληψης της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ τα δύο υπουργεία  θα δώσουν έμφαση στη συνεργασία τους μέσα στο 2014 για να προωθήσουν λύσεις σε θέματα που θα τονώσουν τον τουρισμό και την αγροτική ανάπτυξη.

Τα  ελληνικά προϊόντα και ο τρόπος προώθησής τους, όπως τονίστηκε στη συνάντηση, αποτελούν σημαντικό πεδίο όπου τα δύο υπουργεία μπορούν να συμπράξουν δημιουργικά. Στόχος είναι η στρατηγική επιλογή μετάβασης από μια γεωργία χαμηλού κόστους σε μια γεωργία ποιότητας να αναδειχθεί μέσα από τον τουριστικό κλάδο, μέσω της προώθησης των ποιοτικών ελληνικών προϊόντων. 

Έτσι, θα ενισχυθεί το ελληνικό τουριστικό προϊόν προσελκύοντας περισσότερους και διαφορετικούς επισκέπτες. Μακροπρόθεσμα η σύμπραξη των δύο Υπουργείων, Τουρισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα συνδράμει στην ενίσχυση της ελληνικής παραγωγής, την ποιοτική αναβάθμισή της και  την μονιμότερη αξιοποίησή της από τον τουριστικό κλάδο. 

Επισημάνθηκε ότι, η περαιτέρω ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας μπορεί να δώσει υπεραξία στην αγροτική παραγωγή και τον τουρισμό.
 
Η εντυπωσιακή ποικιλία των τοπικών προϊόντων σε συνδυασμό με τις διαφορετικές γαστρονομικές δημιουργίες σε κάθε τόπο, μπορεί με την κατάλληλη προώθηση να εμπλουτίσει το τουριστικό προϊόν, να παροτρύνει τις τοπικές κοινωνίες να αναπτύξουν δράσεις, και να ενισχύσει την επιχειρηματική δραστηριότητα, την παραγωγή και την οικονομία της περιοχής.
 
Ο Αγροτουρισμός αναδείχθηκε επίσης ως ένας από τους τομείς που τα δύο υπουργεία μπορούν να συνεργαστούν. Η συνεργασία μπορεί να περιλαμβάνει την προβολής και τον εμπλουτισμό του αγροτουριστικού προϊόντος, με περαιτέρω αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων που παρέχει η Ελλάδα στους επισκέπτες της.

  Όπως διαπιστώθηκε ομόφωνα, κατά τη σύσκεψη, οι αγροτουριστικές μονάδες αποτελούν απόδειξη σε μικρή κλίμακα των όσων μπορεί να προσφέρει σε όλους τους τομείς της οικονομίας η σύνδεση του πρωτογενούς και του δευτερογενούς τομέα  με τον τουρισμό. 
 
Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: