Κοινές δράσεις υπ. τουρισμού - αγροτικής ανάπτυξης


Κατηγορία: Τουρισμός

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Υπουργού Τουρισμού

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Στη στενή συνεργασία ανάμεσα στο υπουργείο Τουρισμού και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με σκοπό την προώθηση λύσεων εντός του 2014, που θα τονώσουν την αγροτική ανάπτυξη και τον τουρισμό, αναφέρθηκε η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιαννη, μιλώντας σε εκδήλωση για την καταχώρηση 100 ελληνικών αγροτικών προϊόντων, ως Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) ή Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ).

Την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ίδρυμα Θεοχαράκη, διοργάνωσε το ΥπΑΑΤ σε συνεργασία με την Ε.Ε και με την αρωγή του Εθνικού Αγροτικού Δικτύου.

Η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη τόνισε ότι «ο αγροτουρισμός είναι ένας από τους τομείς που τα δύο Υπουργεία θα συνεργαστούν», επισημαίνοντας ότι «η συνεργασία περιλαμβάνει την προβολή και τον εμπλουτισμό του αγροτουριστικού προϊόντος, με περαιτέρω αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων που παρέχει η Ελλάδα στους επισκέπτες της». 

Προσδιορίζοντας το στόχο αυτής της κοινής προσπάθειας, η υπουργός τουρισμού ανέφερε, ότι  ο τουρίστας θα πρέπει να επιλέξει την Ελλάδα, όχι μόνο για τη θήλασα της, αλλά και για τις διατροφικές συνήθειες και τα μοναδικά προϊόντα της 

Τέλος η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη επισήμανε ότι για  το υπουργείο Τουρισμού, η ανάδειξη τοπικών αγροτικών προϊόντων και η γαστρονομία, αποτελούν αναπόσπαστα στοιχεία μιας σειράς θεματικών ενοτήτων στον τουρισμό, που σχεδιάζουμε να αναπτύξουμε, με στόχο τον εμπλουτισμό του επιπέδου των προσφερόμενων υπηρεσιών.

 

Επισυνάπτεται ολόκληρη η ομιλία της υπουργού Τουρισμού κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: