Συνεχίζονται απρόσκοπτα οι Δράσεις του ΤοπΣΑ Δήμου Ρεθύμνης


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Δήμου Ρεθύμνης - Μαρινάκης Γιώργος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Παρουσιάστηκε σήμερα από τον Δήμαρχο Ρεθύμνης και Πρόεδρο της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Δίκτυο για την Απασχόληση Δήμου Ρεθύμνης» κύριο Γιώργη Χ. Μαρινάκη, η πορεία του Προγράμματος «Τοπικό Σχέδιο για την Απασχόληση» (ΤοπΣΑ) Δήμου Ρεθύμνης.

Ο κύριος Μαρινάκης, πλαισιωμένος από εκπροσώπους των Φορέων της Α.Σ.,  αναφέρθηκε στην απρόσκοπτη λειτουργία του Προγράμματος, με τις Δράσεις της Συμβουλευτικής και της Κατάρτισης να βρίσκονται σε εξέλιξη.
Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι ήδη έχουν ολοκληρωθεί τα Προγράμματα Κατάρτισης με θέμα «Ανάπτυξη Επιχειρηματικότητας στην Κοινωνική Οικονομία» και «Κατάρτιση  Στελεχών Κατ΄ Οίκον  Φροντίδας Ατόμων που Χρήζουν Βοήθειας», ενώ καθημερινά, στο Παράρτημα του ΚΕΚ Ανάπτυξη Κρήτης στο Πάνορμο, συνεχίζονται οι εκπαιδευτικές συναντήσεις και των δύο άλλων επιμορφωτικών σεμιναρίων με θέμα «Τυποποίηση και Επεξεργασία Τοπικών Αγροτικών Προϊόντων» και «Κατάρτιση Στελεχών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων», τα οποία αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στον επόμενο μήνα.

Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι και οι 100 ωφελούμενοι συμμετέχουν στη Δράση της Συμβουλευτικής, παρακολουθώντας ο καθένας 20 συνεδρίες από έμπειρους επιστήμονες, ειδικοτήτων Νομικού, Ψυχολόγου, Οικονομολόγου, Κοινωνικού Λειτουργού και Κοινωνιολόγου.Μέσω αυτής της Δράσης, το επιστημονικό προσωπικό παρέχει στους καταρτιζόμενους εξειδικευμένη επιμόρφωση σε εργασιακά θέματα, διαπλάθοντας έτσι ικανούς και ανταγωνιστικούς εν δυνάμει εργαζόμενους, έτοιμους να διεκδικήσουν μια θέση στην  αγορά εργασίας.

Ο κύριος Μαρινάκης, ανακοίνωσε επίσης τη διεξαγωγή της δεύτερης ημερίδας – ενημερωτικής εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιείται την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου, στις 18:00, στο Σπίτι του Πολιτισμού (Βερνάρδου 12, Παλιά Πόλη), στο πλαίσιο της Δράσης «Δημοσιότητας-Ευαισθητοποίησης» του Προγράμματος.Τόνισε μάλιστα ότι πέρα από τους 100 επιμορφούμενους, οι οποίοι θα αποκομίσουν επιπλέον γνώσεις μέσα από τη συνολική θεώρηση του Προγράμματος, η εκδήλωση αυτή απευθύνεται και σε κάθε ιδιωτικό και δημόσιο Φορέα, ο οποίος εν δυνάμει μπορεί να αναλάβει ρόλο εργοδότη των ατόμων αυτών, τα οποία εκτός από εξειδικευμένα προσόντα και επαγγελματική κατάρτιση, χαρακτηρίζονται επίσης από ιδιαίτερη προθυμία να προσφέρουν στον τόπο τους. 

Υπενθυμίζεται στο σημείο αυτό, ότι από τους 100 συμμετέχοντες του Προγράμματος, οι 70 προορίζονται για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων αιχμής Κοινωνικής Οικονομίας και οι 30 για την τοποθέτησή τους σε θέσεις εργασίας.   
Κλείνοντας, αφού ευχαρίστησε τους συμβαλλόμενους Φορείς, ο κύριος Μαρινάκης παρότρυνε την τοπική κοινωνία, και κυρίως τους εκπροσώπους όλων των επαγγελματικών τάξεων, να περιβάλουν και να στηρίξουν έμπρακτα το Πρόγραμμα, αναδεικνύοντας στο μέγιστο τα οφέλη του.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: