Οι τράπεζες για άλλη μια φορά, τορπιλίζουν την εφαρμογή του νόμου για την προστασία της κύριας κατοικίας


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ Ένωση Καταναλωτών - Η Ποιότητα της Ζωής

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νέος νόμος (4224/2013) για την αναστολή των πλειστηριασμών, οι περισσότεροι δανειολήπτες θα πρέπει να ενεργήσουν άμεσα, έως τις 31.1.2014, ώστε να μπορέσουν να προστατεύουν την κύρια κατοικία τους.

Εντούτοις, η ΕΚΠΟΙΖΩ έχει λάβει δεκάδες καταγγελίες από οφειλέτες σχετικά με την άρνηση των υπαλλήλων ορισμένων τραπεζών να παραλάβουν την υπεύθυνη δήλωση.

Η πρωτοφανής αναλγησία των τραπεζών να εφαρμόσουν το νόμο, με κίνδυνο οι δανειολήπτες να μην μπορούν να προστατεύσουν την κατοικία τους, βρίσκει έδαφος τόσο στις ασάφειες και αντιφάσεις του Ν.4224/2013 όσο και στην απροθυμία της κυβέρνησης να παρακολουθήσει σοβαρά και υπεύθυνα την εφαρμογή του.
Η ΕΚΠΟΙΖΩ καλεί:

Την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών να αναλάβει τις ευθύνες της,  και τις τράπεζες, να παύσουν τις παράνομες πρακτικές τους και να δέχονται τις υποβαλλόμενες υπεύθυνες δηλώσεις.

Την Κυβέρνηση, αφενός να προβεί στην τροποποίηση του νόμου, παρατείνοντας την προθεσμία υποβολής της υπεύθυνης δήλωσης και αφετέρου, να επιβάλλει κυρώσεις στις τράπεζες που δεν εφαρμόζουν το νόμο.

Τους καταναλωτές να επιμένουν στην κατάθεση της υπεύθυνης δήλωσης και να λαμβάνουν αριθμό  πρωτοκόλλου.

Όσοι χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες σχετικά με την ένταξή τους στο νέο νόμο, μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΚΠΟΙΖΩ (www.ekpizo.gr), να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά μαζί μας καθώς και να επισκεφτούν στα γραφεία μας.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: