Ιδρυση Δημοτικού Κτηνιατρείου


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Δήμου Ρεθύμνης - Μαρινάκης Γιώργος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Τη σύμβαση για την ίδρυση και λειτουργία του Δημοτικού Κτηνιατρείου  στο Ρέθυμνο υπέγραψε προχθές ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης, το οποίο θα λειτουργήσει σύντομα στην πόλη μας.

Η συγκεκριμένη δομή  στεγάζεται σε δημοτικό κτήριο, στην περιοχή της Τοπικής  Κοινότητας Ζουριδίου, το οποίο παραχώρησε, αποκατέστησε και διαμόρφωσε κατάλληλα ο Δήμος,  ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του Κτηνιατρείου.

Το Δημοτικό Κτηνιατρείο θα στελεχωθεί  από εθελοντές ιατρούς και ιδιώτες με ιδιαίτερη ευαισθησία στα ζώα. Εκεί,  θα γίνονται μόνον στειρώσεις αδέσποτων ζώων. Την φιλοξενία των ζώων, μέχρι την πλήρη ανάρρωσή τους, θ' αναλαμβάνουν οι Φιλοζωϊκές Οργανώσεις της πόλης μας και ιδιώτες εθελοντές,  στο δικό τους χώρο.

Για τη στελέχωσή του ο Δήμος είχε απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση και σε αυτήν  ανταποκρίθηκε ο Γερμανικός Φιλοζωϊκός Σύλλογος, ο οποίος συνεργάζεται επί σειρά ετών με το Φιλοζωϊκό Σύλλογο Ρεθύμνου, παρέχοντας στήριξη σε εθελοντική βάση.  

Τα έσοδα του συγκεκριμένου Συλλόγου προέρχονται από δωρεές και οι συνεργάτες του ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο για να προσφέρουν αμισθί τις υπηρεσίες τους. Στο Ρέθυμνο, τη σύμβαση με το Δήμο μας, υπέγραψε ο  Πρόεδρος Γερμανικού Φιλοζωϊκού Συλλόγου κ. Thomas Busch, που θα στελεχώσει με τους συνεργάτες του τη νέα δομή.

Συγκεκριμένα στο Δημοτικό Κτηνιατρείο   θα εργαστεί εθελοντικά,  ως υπεύθυνη Κτηνίατρος η κα Ines Leeuw, ο υπεύθυνος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χαρκιανάκης Στέλιος που ανέλαβε εξ αρχής το συντονισμό των απαιτούμενων γραφειοκρατικών αλλά και τεχνικών εργασιών, ενώ σημαντικές υπηρεσίες τόσο σε επίπεδο οργανωτικό όσο και πρακτικό προσέφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν  η κυρία Νέλλη Ζησιμοπούλου από τον Φιλοζωικό Σύλλογο Ρεθύμνου, η οποία είχε θέσει την πρόταση ίδρυσης Δημοτικού Κτηνιατρείου από το 2010 στο Δήμαρχο Ρεθύμνου κ. Γ. Μαρινάκη βρίσκοντας θερμή ανταπόκριση εκ μέρους του, η κα Χριστοφοράκη Στέλλα υπάλληλος του Δήμου Ρεθύμνης αλλά και πολλοί εθελοντές συμπολίτες  που έχουν αγκαλιάσει την προσπάθεια. 

Σε όλους αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια γιατί  ενστερνίζονται την ανάγκη προστασίας των αδέσποτων ζώων, προασπίζουν με τον εθελοντισμό τους τη δημόσια υγεία και αναδεικνύουν τον πολιτισμό της πόλης μας και των ανθρώπων της.

  Στην έκβαση αυτής της συνολικής προσπάθειας αξίζει να επισημανθεί ξεχωριστά η συνεισφορά  του κ. Busch και της κας Leeuw που στηρίζουν τη νέα αυτή δομή με ανιδιοτέλεια.

Εντός των επόμενων ημερών το αρμόδιο  τμήμα του Δήμου με επικεφαλής τον κ. Χαρκιανάκη Σ., θα προσκαλέσει τις Φιλοζωϊκές οργανώσεις της πόλης μας για συνεργασία, προκειμένου να εξασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία της δομής του Δημοτικού Κτηνιατρείου.

Μόλις οριστικοποιηθεί  το πλαίσιο σύμπραξης των φιλοζωικών ομάδων με το Δήμο, θ' ανακοινωθούν οι ημέρες και ώρες λειτουργίας του  Κτηνιατρείου.

Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαιτέρως ικανοποιητική και επιβεβαιώνει την αισιόδοξη άποψη ότι όταν υπάρχει καλή πρόθεση και διάθεση για προσφορά όλα είναι εφικτά. 

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: