Η ΕΣΕΕ συντάσσεται με τα Επιμελητήρια για τα δίκαια αιτήματα του εμπορικού κόσμου


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας
H ΕΣΕΕ εκφράζει προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος την αμέριστη συμπαράσταση του εμπορικού κόσμου της χώρας προς την πρωτοβουλία να ζητήσει την άμεση απόσυρση των νέων δρακόντειων διατάξεων της φορολογικής νομοθεσίας, την προώθηση αποτελεσματικών ρυθμίσεων για τις ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές, καθώς και την άρση των διατάξεων που οδηγούν σε απαξίωση τον επιμελητηριακό θεσμό.

Συνακόλουθα, η ΕΣΕΕ συντάσσεται με το περιεχόμενο των 3 ψηφισμάτων της ΚΕΕΕ, που επικεντρώνονται στα εξής:
Αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος της χώρας, θέσπιση ενός νέου δίκαιου, απλού και αποτελεσματικού φορολογικού πλαισίου, διαγραφή όλων των διατάξεων και ρυθμίσεων που έχουν εισπρακτικό χαρακτήρα και δεν ανταποκρίνονται στη φοροδοτική ικανότητα του επιχειρηματία (πρώτο ψήφισμα).

Κεφαλαιοποίηση των οφειλών των επιχειρήσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία (δεύτερο ψήφισμα).

Άρση της αποδυνάμωσης και πολυδιάσπασης του επιχειρηματικού κόσμου, που οδηγεί στην πλήρη αποδυνάμωση του επιμελητηριακού θεσμού (τρίτο ψήφισμα).
Η Συνομοσπονδία είναι έτοιμη να συνεργαστεί άμεσα με την ΚΕΕΕ και κάθε φορέα που θα τάξει ως στόχο του μία αγορά απαλλαγμένη από στρεβλώσεις και μία επιχειρηματικότητα που πρέπει άμεσα να ξαναμπεί σε ρυθμούς ανάπτυξης.

Με την ευκαιρία αυτή, η ΕΣΕΕ ζητάει από την ελληνική Κυβέρνηση να λάβει τα κατάλληλα μέτρα, τόσο χρηματοδότησης όσο και ρύθμισης οφειλών, προς τις δοκιμαζόμενες επιχειρήσεις της Κεφαλονιάς, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις από το μεγάλο σεισμό και να καταφέρουν να επιβιώσουν μέσα στο ακόμη πιο επιβαρυμένο περιβάλλον τους.

Παράλληλα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΕΕ, κατά την συνεδρίασή του σήμερα 27/1/2014, αποφάσισε την οικονομική ενίσχυση του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Κεφαλληνίας και Ιθάκης.
Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: