Απάντηση σε σχόλιο δημότη για το έργο στη Σταμαθιουδάκη


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Δήμου Ρεθύμνης - Μαρινάκης Γιώργος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Mε την ευκαιρία συγκεκριμένων παρατηρήσεων που κατέθεσε ο συμπολίτης μας κ. Στ. Δημητρακάκης και φιλοξενήθηκαν στις τοπικές εφημερίδες και τους Ραδιοφωνικούς Σταθμούς  σχετικά με την πορεία των έργων ανάπλασης της οδού Σταμαθιουδάκη, θα θέλαμε να σας  καταθέσουμε και τις δικές μας απόψεις:

 Το συγκεκριμένο έργο είναι σε εξέλιξη, δεν έχει φτάσει καν στο στάδιο της προσωρινής παραλαβής. Εύλογο είναι ότι,  ειδικά τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη κατά τους χειμερινούς μήνες, θα παρουσιάσουν προβλήματα λόγω των καιρικών συνθηκών και θα επιφέρουν ταλαιπωρία λόγω καθυστερήσεων κλπ. Αυτό καλό θα ήταν να το θυμόμαστε το καλοκαίρι όταν εκτελούνται έργα και διαμαρτυρόμαστε, για άλλους λόγους τότε.

Είναι γεγονός, άλλωστε, πως το πιο άχαρο στάδιο ενός έργου είναι αυτό της εκτέλεσής του. Χρειάζεται λοιπόν υπομονή.
Τώρα, επί των συγκεκριμένων θεμάτων που θίγει ο κ. Δημητρακάκης θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

α. Τον ευχαριστούμε πολύ για τις παρατηρήσεις του. Τις έχει λάβει υπόψη της η Υπηρεσία και τις παρακολουθεί. Ειδικά για το θέμα της ανισοσταθμίας του οδοστρώματος,  η επιβλέπουσα του έργου έχει ήδη προτείνει κατάλληλη τεχνική λύση η οποία και  πρόκειται να εφαρμοστεί μεταξύ του οδοστρώματος και της εσοχής ώστε και σε αυτά τα σημεία που λιμνάζουν νερά να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

β. Μέχρι τη λήξη του συμβατικού χρόνου ολοκλήρωσης του  έργου, δηλαδή την 11η Μαΐου 2014, θα έχει ολοκληρωθεί η ασφαλτόστρωση του οδοστρώματος από τη συμβολή της οδού Σταμαθιουδάκη με την οδό Ακρωτηρίου έως και τη συμβολή με το δρόμο που οδηγεί στου Γάλλου, θα έχουν αποκατασταθεί πλήρως οι σχάρες ομβρίων που σήμερα υπολειτουργούν ώστε να απορροφούν τα νερά της βροχής με επάρκεια ενώ έχει προβλεφθεί και η κατασκευή ενός χώρου στάσης και ανεφοδιασμού των παροδίων καταστημάτων.

γ. Δεν αμφιβάλλουμε ότι το έργο θα μπορούσε να γίνει καλύτερο, αν το Σχέδιο Πόλης το επέτρεπε. Ο Δήμος έκανε ότι καλύτερο μπορούσε και του επιτρεπόταν. Μάλιστα προσπαθήσαμε να φτάσουμε το έργο παραπέρα γι' αυτό και εκπονήσαμε μελέτη διαμόρφωσης ειδικής κατασκευής στο ύψος της διασταύρωσης προς του Γάλλου ώστε να γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων με ελεγχόμενη ροή, δεδομένου ότι η περιοχή είναι κατοικημένη και μας ενδιαφέρει πρωτίστως η ασφάλεια στην κίνηση . 

Ας μην παραγνωρίζεται όμως το γεγονός ότι πρόκειται για ένα έργο συνολικής αξίας 5 εκατ Ευρώ, χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ. Αν το εκτελούσε ο Δήμος από δικούς του πόρους θα έπρεπε να διαθέτει κονδύλια για 5 χρόνια. 

Στον Κουμπέ, που μέχρι χθες ήταν μια υποβαθμισμένη περιοχή, με το έργο της οδού Σταμαθιουδάκη, θα γίνει μια σημαντική παρέμβαση ώστε να βελτιωθεί η προσβασιμότητα ( μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για την πύλη εισόδου στην πόλη μας από τα δυτικά)   και να αναβαθμιστεί η η εμπορική  λειτουργία της περιοχής.

Αξίζει να σημειωθεί όμως ότι και το  συγκεκριμένο έργο εντάσσεται στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδιασμού του Δήμου μας, που στοχεύει στη λειτουργική και αισθητική  ανάπλαση όλων των γειτονιών του Ρεθύμνου. Με αυτό το πνεύμα, εκτελούνται σήμερα έργα ανάπλασης σε πολυσύχναστες οδούς όπως η Σταμαθιουδάκη και η  Κουρμούλη ενώ  σε λίγες μέρες ξεκινούν αντίστοιχα έργα στην οδό Κριάρη και σύντομα όλο το παραλιακό μέτωπο- ανατολικό και δυτικό - θα γίνει εργοτάξιο.

  Εκεί που θα πρέπει να εστιάσουμε κατά την άποψη μου δεν είναι τόσο τα επιμέρους προβλήματα που ανακύπτουν στην πορεία της εξέλιξης ενός έργου, τα οποία είναι διαχειρίσιμα αλλά η συνολική προσπάθεια ανάδειξης των στρατηγικών πλεονεκτημάτων της πόλης μας μέσα από έργα που την κάνουν προσιτή, φιλική για τους κατοίκους κι επισκέπτες της και την καθιστούν δημοφιλή τουριστικό προορισμό. Αυτός είναι ο στόχος και σε αυτόν επενδύουμε με κάθε τρόπο και  έργα.

Επισημαίνουμε πάντως για άλλη μια φορά πως είμαστε στη διάθεση κάθε συμπολίτη που ενδιαφέρεται για την πόλη και την εξέλιξη της για να του παράσχουμε κάθε πληροφορία και να συζητήσουμε μαζί του τις ιδέες και προτάσεις του.
Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

 

    
Με τιμή

                                                             ΓΙΩΡΓΗΣ Χ. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: