Δελτίο τύπου


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Δήμου Ρεθύμνης - Μαρινάκης Γιώργος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Με αφορμή τα γνωστά προβλήματα και τις δυσλειτουργίες που  δημιούργησε το ισχύον Νομοθετικό Πλαίσιο σχετικά με την είσπραξη εισφορών από το Σχέδιο Πόλης, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Χ. Μαρινάκης  σε συνεργασία με την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου, απέστειλε κείμενο στα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, στο οποίο, αφού αναλύονται εκτενέστατα τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, προτείνονται συγκεκριμένες προτάσεις για την νόμιμη και αποτελεσματική αντιμετώπισή τους. Οι προτάσεις είναι οι ακόλουθες:

   Α) Το διάστημα εντός του οποίου απαιτείται παροχή εγγύησης προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα καταβολής της οφειλής σε δόσεις, ήτοι ένα τρίμηνο από τη λήξη της πρώτης δόσης, να επιμηκυνθεί σε ένα έτος, δεδομένης και της αδυναμίας των τραπεζών στην παρούσα συγκυρία να εκδίδουν εγγυητικές επιστολές.  

Β) Η υποχρέωση της παροχής εγγυήσεων για το διακανονισμό των οφειλών από εισφορά σε δόσεις να ανέλθει σε ποσά οφειλών άνω των 30.000,00 € , ώστε να διευκολυνθούν οι μικροοφειλέτες στην τμηματική εξόφληση των οφειλών τους χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση και δεσμεύσεις.

Γ) Για οφειλέτες που αποδεδειγμένα είναι άνεργοι ή δεν διαθέτουν το κατώτερο εγγυημένο εισόδημα, να υπάρχει δυνατότητα αναστολής της ταμειακής βεβαίωσης, για το διάστημα που τελούν στην εν λόγω κατάσταση, ώστε να μην επιβαρύνεται η οφειλή τους με επιπλέον προσαυξήσεις.”

 

Θεωρούμε λοιπόν ότι αν γίνουν αποδεκτές οι παραπάνω προτάσεις, αρμοδιότητα που ανήκει στην Κεντρική Διοίκηση και την Ελληνική Βουλή, θα απαλειφθούν στο μέγιστο βαθμό τα προβλήματα που δημιουργούνται σε βάρος των κατοίκων των συγκεκριμένων περιοχών όχι μόνον του Ρεθύμνου αλλά και όλης της χώρας αφού το συγκεκριμένο  ζήτημα είναι κοινό για όλες τις περιοχές που έχουν πράξεις εφαρμογής από Σχέδια Πόλης. 

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: