Το Ψηφισμα που εξέδωσε το Δ.Σ. για την απώλεια του Κωστα Λαμπρινου


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Δήμου Ρεθύμνης - Μαρινάκης Γιώργος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Συνεδρίασε εκτάκτως, σήμερα 21 Φεβρουαρίου 2014, ημέρα Παρασκευή και ώρα 11π.μ., ύστερα από το θλιβερό άγγελμα του αιφνίδιου θανάτου του 

ΚΩΣΤΑ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥ 
Πολιτικού Μηχανικού – Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης

ο οποίος προσέφερε αδιάλειπτες υπηρεσίες την  Τοπική Αυτοδιοίκηση και στο Δήμο Ρεθύμνου , επί 20 χρόνια , ως Δημοτικός Σύμβουλος, ως Πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ, και ως θεματικός Αντιπεριφερειάρχης. Ο  Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Χ. Μαρινάκης, ως φίλος και συνεργάτης του αξέχαστου Κώστα Λαμπρινού, διερμηνεύοντας τα αισθήματα βαθιάς οδύνης και συντριβής που διακατέχουν τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, σκιαγράφησε την προσωπικότητα του εκλιπόντος, υπερτονίζοντας το θάρρος, την εντιμότητά του, τη νηφαλιότητα, τη μετριοπάθεια, την ανθρωπιά  και το υψηλό αίσθημα περί δικαίου που τον διέκρινε. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην πολύχρονη, συστηματική και υπεύθυνη συμβολή του εκλιπόντος στην αποτελεσματική διαχείριση πολλών προβλημάτων που απασχόλησαν το Ρέθυμνο και την Κρήτη. Ο Κώστας Λαμπρινός, άφησε το αποτύπωμά του σε κάθε αναπτυξιακή πρωτοβουλία και έργο προσανατολισμένο στην πρόοδο του Ρεθύμνου, με τις αθόρυβες αλλά ουσιαστικές δράσεις του, το αδιαμφισβήτητο ηθικό του εκτόπισμα και τον πολιτικό πολιτισμό που ήταν διάχυτος σε κάθε του πολιτική τοποθέτηση. Η αγάπη του για το Ρέθυμνο και η προσήλωσή του στην ευθύνη που είχε αναλάβει, τροφοδότησαν τον αγώνα του κι έτσι, μέχρι την ύστατη ώρα και υπό το βάρος της ασθένειας του, δεν έπαψε να ανταποκρίνεται με αξιοπρέπεια και όση συνέπεια του επέτρεπε η κατάσταση της υγείας του στις υπηρεσιακές του υποχρεώσεις και να συμμετέχει σε συσκέψεις, με πιο πρόσφατη αυτή για το ΧΥΤΑ Αμαρίου, στην οποία εξέφρασε την αγωνία του για το μέλλον αυτού του τόπου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αφού άκουσε το Δήμαρχο Ρεθύμνου, αποφάσισε ομόφωνα να εκδώσει το παρόν Ψήφισμα στη μνήμη του Κώστα Λαμπρινού και να πράξει, ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης κι εκτίμηση στη συνεισφορά του εκλιπόντος στο Ρέθυμνο, τα εξής:

Αριθ.Ψηφίσματος: 2
 

ΨΗΦΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

  1. Να παραστεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο και ο Δήμαρχος Ρεθύμνης στην εξόδιο ακολουθία και να εκφράσει τα θερμότατα συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντος.
  2. Να αποδώσει το όνομα του  Κώστα Λαμπρινού σε δημόσιο  χώρο που θα επιλέξει η Επιτροπή Ονοματοθεσίας του Δήμου.
  3. Να κατατεθεί  στη μνήμη του εκλιπόντος, χρηματικό ποσό εκ μέρους των Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δημάρχου Ρεθύμνης στο Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Ρεθύμνου,  για την αγορά εμβολίων ή φαρμάκων. 
  4. Να δημοσιεύσει το παρόν Ψήφισμα στον Τοπικό Τύπο.   

 

   
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ                        ΤΑ ΜΕΛΗ  

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΡΔΙΛΗΣ        ΓΙΩΡΓΗΣ Χ. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: