Ηράκλειο: Οι μαθητές που εντυπωσίασαν τον Σταύρο Θεοδωράκη - Έδωσαν κίνηση σε ρομπότ από κινητό τηλέφωνο!


Κατηγορία: Τεχνολογία

Αποστολέας:

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Με τους μαθητές του Λυκείου Κρουσώνα συναντήθηκε ο ΣταύροςΘεοδωράκης που δήλωσε εντυπωσιασμένος με τα επιτεύγματα που έχουν δημιουργήσει στα πλαίσια του μαθήματος Επιλογής με τίτλο  Πληροφορικής της Λυκείου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Σταύρου Θεοδωράκη στο Ηράκλειο την Κυριακή, σε ένα πάρκο στο κέντρο του Ηρακλείου μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Μαζί με τους μαθητές ήταν ο Διευθυντής του Γ.Λ. Κρουσώνα και καθηγητής Πληροφορικής κ. Παπαδάκης Σταμάτης, καθώς και γονείς οι οποίοι συνόδευαν τα παιδιά τους στο Ηράκλειο.

Οι μαθητές αρχικά έκαναν παρουσίαση των φορητών εφαρμογών (mobile apps) που έχουν δημιουργήσει και λειτουργούν σε περιβάλλον Android για smartphones και ταμπλέτες, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Πληροφορικής κ. Παπαδάκη Σταμάτη. Στη συνέχεια έδειξαν και οδήγησαν το ρομπότ που έχουν συναρμολογήσει και το καθοδήγησαν με τη χρήση του κινητού τηλεφώνου τους είτε με τηλεχειρισμό είτε με φωνητική καθοδήγηση.

Ο κ. Παπαδάκης, ως καθηγητής Πληροφορικής βρήκε την ευκαιρία να εκθέσει στον κ. Θεοδωράκη τα προβλήματα του κλάδου της Πληροφορικής στο Νέο Λύκειο. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι από του χρόνου με την εφαρμογή του Νέου Λυκείου συρρικνώνονται δραματικά οι ώρες της Πληροφορικής (για παράδειγμα το φετινό μάθημα στη Β’ Λυκείου από 2 ώρες εβδομαδιαίως γίνεται μονόωρο!) με αποτέλεσμα τέτοιες πρωτοβουλίες στα περιορισμένα χρονικά πλαίσια να μην μπορούν να υλοποιηθούν!
Πηγή: newsit

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: