Τρία μεγάλα αεροδρόμια της Γερμανίας προβάλλουν Αθήνα


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Δήμου Ρεθύμνης - Μαρινάκης Γιώργος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Την τιμητική της έχει φέτος η Ελλάδα, σε τρία από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Γερμανίας.

Αυτό διαπίστωσε η Ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα του Ε.Ο.Τ. κ. Πάνο Λειβάδα και τον Γενικό Διευθυντή  του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (Δ.Α.Α.) κ. Γιάννη Παράσχη, που επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα  τα αεροδρόμια του Μονάχου, του Ντίσελντορφ και του  Αμβούργου, όπου  η Αθήνα – ως πρώτος προορισμός για τους επισκέπτες της Ελλάδας- παρουσιάζεται στις πλέον διακεκριμένες θέσεις προβολής των τριών αεροδρομίων.

Πρόκειται για  μια πρωτοβουλία  του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών  που  τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου  Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού  και φέρει τον εμπνευσμένο τίτλο: «Perhaψ You're an Aθenian too», ή «Ίσως και εσύ να είσαι  Αθηναίος».

Φιλοσοφία της είναι, η προώθηση της Αθήνας από 18 αεροδρόμια της Ε.Ε. του Καναδά, των Η.Π.Α ,της Λατινικής Αμερικής και της Ρωσίας και σε  περίπου 170 εκατ. Επιβάτες, που διακινούνται ετησίως από αυτά τα αεροδρόμια.

Ανάλογα ο Διεθνής Αερολιμένα Αθηνών ανέλαβε την υποχρέωση να προβάλει διαδοχικά τους αντίστοιχους προορισμούς αξιοποιώντας όλα τα επικοινωνιακά  εργαλεία.

Για το λόγο αυτό, τόσο ο κ Πάνος Λειβαδάς όσο και ο κ. Γιάννης Παράσχης εξέφρασαν την ιδιαίτερη ικανοποίηση τους προς τις αρχές των τριών αεροδρομίων, που φρόντισαν να παραχωρήσουν προνομιακές θέσεις προβολής της Αθήνας και του Ελληνικού Τουρισμού γενικότερα, αλλά  και να επιφυλάξουν θερμή υποδοχή στην Ελληνική Αντιπροσωπεία.

 

  Περισσότεροι οι Γερμανοί τουρίστες στην Ελλάδα            

Με την ευκαιρία της επίσκεψης  στη Γερμανία, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ και Πάνος Λειβαδάς και ο Γενικός Διευθυντής  του Δ.Α.Α. κ Γιάννης Παράσχης, συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Οικονομικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας  του Ομοσπονδιακού  Kρατιδίου του Αμβούργου Δρ Βernd Egert.

Ο  κ. Λειβαδάς επεσήμανε στον Γερμανό αξιωματούχο ότι «το 2014 είναι για την Ελλάδα μια εξαιρετική τουριστική χρονιά με τα προσδοκώμενα έσοδα να σημειώνουν νέο ρεκόρ ,υπερβαίνοντας σημαντικά το 12 δις ευρώ που απέδωσε το τουριστικό προϊόν το 2013.

Τόνισε επίσης τη σημασία του Τουρισμού στην προσπάθεια ανάκαμψης της χώρας επισημαίνοντας ότι «το τουριστικό προϊόν προσφέρει 1.000.000 θέσεις εργασίας συμμετέχοντας κατά 16,4 % στο ΑΕΠ της χώρας».

Ο κ. Λειβαδάς επεσήμανε ακόμη ότι η Γερμανία ανέκτησε την πρώτη θέση μεταξύ των χωρών προέλευσης τουριστών προς την Ελλάδα. «Στοιχείο  ενδεικτικό των εξαιρετικών  σχέσεων των δύο χωρών, που στην συγκεκριμένη συγκυρία, αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα» όπως είπε και πρόσθεσε:«Οι Γερμανοί τουρίστες είναι οι πιο  πιστοί και παραδοσιακοί επισκέπτες της χώρας μας, καθώς μόνο στο πρώτο 2μηνο του 2014 αυξήθηκε ο αριθμός τους  κατά 10,7%  παρά τη μεγάλη αύξηση που είχαν σημειώσει οι αφίξεις από τη Γερμανία και το 2013.

Συνολικά πέρυσι (2013) επισκέφτηκαν την Ελλάδα 2.267.546 Γερμανοί τουρίστες έναντι 2.108.787 το 2012 (αύξηση 7.5%)».

Υπενθυμίζεται ότι ο συνολικός αριθμός αφίξεων  ξένων τουριστών στην Ελλάδα  το 2013, ανήλθε σε 17.919.580 ( + 15,5% έναντι του 2012) , αριθμός ρεκόρ όλων των εποχών!

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: