Ένταξη των δανείων ΤΕΜΠΜΕ στην αναστολή των δόσεων δανείων με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, ζητάει η ΕΣΕΕ


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ημερήσιου έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας υπέγραψε χθες Υπουργική Απόφαση παρέχοντας σε δανειολήπτες, επαγγελματίες και ιδιωτικές επιχειρήσεις την δυνατότητα να αναστείλουν την καταβολή των δόσεων δανείων που έχουν πάρει με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου μέχρι 31-12-2014.

Η απόφαση αυτή του κ. Υπουργού είναι ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση, καθώς δίνει μία προσωρινή οικονομική ελάφρυνση στις επιχειρήσεις που έχουν δανειοδοτηθεί με τον τρόπο αυτό για να συνεχίσουν την λειτουργία τους και να μπορέσουν σε βάθος χρόνου να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις.

Δυστυχώς όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, στις σχετικές ρυθμίσεις της Υπουργικής Απόφασης δεν συμπεριλαμβάνονται και τα δάνεια που είχαν χορηγηθεί με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου από το πρώην ΤΕΜΠΜΕ, τα οποία εξακολουθούν να προκαλούν υπέρμετρα προβλήματα σε μεγάλο αριθμό βιώσιμων επιχειρήσεων, οδηγώντας πολλές από αυτές σε αδιέξοδο και στο οριστικό λουκέτο.

Ο εμπορικός κόσμος της χώρας ζητάει με επίταση από τον κ. Υπουργό την άμεση υπαγωγή και των σχετικών δανείων ΤΕΜΠΜΕ 1 και ΤΕΜΠΜΕ 2 στις θετικές ρυθμίσεις της σχετικής Υπουργικής Απόφασης περί αναστολής, ώστε αυτή να παράξει τα ευεργετικά της αποτελέσματα στο σύνολο της αγοράς και όχι μόνο σε ένα περιορισμένο τμήμα της.

Παράλληλα, το ελληνικό εμπόριο επιθυμεί, χωρίς άλλη καθυστέρηση, την πλήρη δραστηριοποίηση του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης στην κατεύθυνση στήριξης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.  Για να γίνει αυτό, πρέπει να υλοποιηθεί η πρόταση που έχει καταθέσει το ΕΤΕΑΝ για την πενταετή παράταση του ομολόγου των 800 εκ ευρώ, κίνηση η οποία θα προσδώσει εγγυοδοσία ύψους μέχρι και 8 δις ευρώ στις Μμε επιχειρήσεις. 

Η εγγυοδοσία αυτή θα επιτρέψει στην αγορά να βγει από το λήθαργο, θα λειτουργήσει αναπτυξιακά και προς όφελος των μικρών της αγοράς και θα ωθήσει προς την κατεύθυνση του σχεδιασμού νέων προγραμμάτων για την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας, προκειμένου να εξασφαλιστεί μία σταθερή ροή αγαθών και υπηρεσιών, χωρίς να απαιτείται η χρήση κεφαλαίων, απελευθερώνοντας με αυτό τον τρόπο ρευστότητα στην ελληνική αγορά.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: