Μανιφέστο καταναλωτών για τις Ευρωεκλογές


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

ΚΕ.Π.ΚΑ. Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Τα τελευταία 5 χρόνια, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε αρκετές Οδηγίες και Κανονισμούς, που επηρεάζουν την καθημερινότητα των καταναλωτών.

Αρκετοί από τους νόμους, που υιοθετήθηκαν, από το Ευρωκοινοβούλιο, θα αποφέρουν απτά οφέλη, στους καταναλωτές. Παραδείγματα ενίσχυσης των δικαιωμάτων μας αποτελούν η Οδηγία για τα Δικαιώματα των Καταναλωτών, οι αλλαγές στη σήμανση των τροφίμων, η απόρριψη της ACTA κ.λπ.

Όμως, οι καταναλωτές δεν είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι. Παρά τα θετικά βήματα, πολλά ακόμη πρέπει να γίνουν, για να απολαμβάνουν οι καταναλωτές τα οφέλη της Ενιαίας Ευρωπαϊκής Αγοράς.

Πρέπει το νέο Ευρωκοινοβούλιο να αναλάβει τολμηρές πρωτοβουλίες, για την καταπολέμηση της καταναλωτικής φτώχειας και της υπερχρέωσης, του αποκλεισμού των καταναλωτών, από βασικά προϊόντα και υπηρεσίες, να διασφαλίσει την εφαρμογή της υπάρχουσας νομοθεσίας καθώς και την αναβάθμισή της, σε τομείς, όπως τα τρόφιμα, οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, το νομικό οπλοστάσιο για τα δικαιώματα των καταναλωτών, το ψηφιακό περιβάλλον, οι Διατλαντικές Εμπορικές Συμφωνίες και η πράσινη ανάπτυξη.

Για όλα αυτά, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα, στην ιστοσελίδα του ΚΕ.Π.ΚΑ., στο πλήρες κείμενο, για το Μανιφέστο των Καταναλωτών για τις Ευρωεκλογές, που η BEUC (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ενώσεων Καταναλωτών) και οι εθνικές Ενώσεις Καταναλωτών, μέλη της BEUC προετοίμασαν.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: