Τα παραμύθια ,κάποιες φορές, είναι η αλήθεια!


Κατηγορία: Ψυχαγωγία

Αποστολέας:

Νίνος Νικόλαος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Μια φορά κι ένα καιρό, ήταν μια χώρα που την έλεγαν  Ρεθυμνιολάνδη.
Ηταν ένας όμορφος τόπος, ευλογημένος από τον Θεό, και τον κατοικούσαν καλοί και χαρούμενοι άνθρωποι, φτωχοί μα ευτυχισμένοι.
Η καθημερινότητα της, ήταν ήρεμη, και οι άνθρωποι ζούσαν μέσα σε πολλές δυσκολίες , αλλά  πάντα εύρισκαν και απολάμβαναν ,το λιτό σε ποσότητα αλλά πλούσιο σε κέφι και καλή διάθεση, «βρισκούμενο»!
Η χώρα έτσι ήρεμα και σταθερά, περνούσε τα χρόνια, περνούσε τις δεκαετίες, περνούσε τους αιώνες!
Και ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, που «κατέβηκε» στην Ρεθυμνιολάνδη ο Μεσίας , και έφερε  το ευεργετικό εκείνο αεράκι, που φούσκωσε τα πανιά και ώθησε προς τα μπρός την χώρα.
Η Ρεθυμνιολάνδη ,άλλαξε !
Η αιώνων ηρεμία της , αποτραβήχθηκε ,όπως το κυματάκι που χαιδεύει τα χαλίκια της παραλίας, και νέα εμπορεύματα στόλισαν τις βιτρίνες της, καινούριοι ήχοι πλημμύρισαν τα σοκάκια της, νεόφερτες αξίες  ακούγονταν στα αλισφερίσια της, οικονομικά σκιρτήματα τάραξαν τα σωθικά της.
Αρχοντας στην Ρεθυμνιολάνδη ,εκείνο τον καιρό, που διαφέντευε το ταξείδι της αλλαγής της, ήταν ο Δήμαρχος!
Ανθρωπος ήρεμος, έδειχνε να κρατεί γερά το τιμόνι, του «καραβιού», σε τούτη την δύσκολη και ολοπροβλήματη  πορεία του ,ανάμεσα από σκοπέλους και υφάλους , προς  το λιμάνι της ισόρροπης ηρεμίας του.
Ολοι, στην Ρεθυμνιολάνδη, είχαν την πληροφοριακή εικόνα, της σιγουριάς και της βεβαιότητας, μιας ασφαλούς, προγραμματισμένης, καλοσχεδιασμένης, και στοχευμένης πορείας.
Είχαν καταθέσει ,στο δημαρχείο, όλα τα όπλα τους, δίνοντας πλήρη και απόλυτη εμπιστοσύνη στον Δήμαρχο.
Η καλοντυμένη πληροφόρηση ,που κυκλοφορούσε στα σοκάκια και στις πλατείες της Ρεθυμνιολάνδης, σαγήνευε όλους τους κατοίκους, και δικαίωνε τους ραφτάδες και τους εμπόρους, που έραβαν τα πανέμορφα υφάσματα ,τα οποία έρχονταν από τα πέρατα του κόσμου.
Ολοι ήσαν ενθουσιασμένοι, που η Ρεθυμνιολάνδη  πλημμύριζε από πλανευτικά αρώματα, από πολύγλωσσα χαμόγελα ,και από ελπιδοφόρα πολύχρωμα σχέδια ,τα οποία έρχονταν από όλες τις πλούσιες χώρες της Ευρώπης.
Η Ρεθυμνιολάνδη μπήκε στα θερινά όνειρα , όλων των Ευρωπαίων, και τα γραφικά δρομάκια της, φωτίσθηκαν από τα ξανθόχρωμα ικανοποιημένα και ευτυχισμένα πρόσωπα, των χιλιάδων φίλων της.
Δεκάδες νέα κτίρια στριμώχθηκαν στις βιτρίνες της, χιλιάδες επισκέπτες της, εστριμώχνοντο στα τραπεζοσοκάκια της.
Η Ρεθυμνιολάνδη προχωρούσε ξέγνοιαστη, μετρούσε τις εισπράξεις της, και απολάμβανε την δική της ολοκλήρωση και δικαίωση.
Και ,όπως συνέβαινε πάντα στην ιστορία, κάποτε τελείωσε ο ανήφορος ,η Ρεθυμνιολάνδη δεν έκανε τίποτα να επεκτείνει αυτήν την ανοδική πορεία της, ίσως και να κουράσθηκε, οπότε άρχισε η κατωφέρεια!
Κάποιοι είπαν ,ότι φτάσαμε [τόσο γρήγορα!] στους πρόποδες του βουνού της αναπτυξιακής διαδρομής της Ρεθυμνιολάνδης.
Ισως και να είναι ,πραγματικά ,έτσι, αφού είναι γνωστό ,πως στον κατήφορο τρέχει κανείς γρηγορότερα!
Δεν έχει νόημα ,σήμερα, να κάνουμε κανένα μνημόσυνο, ούτε να καταμετρήσουμε ευθύνες , ούτε να διευθυνσιολογήσουμε υπευθύνους, ούτε να ψάξουμε αν υπήρξαν ηγετικά εγερτήρια , αφού τα γεγονότα έγιναν ,και πλέον δεν χωρεί αίτηση αναθεώρησης τους.
Είμαστε ,όμως υποχρεωμένοι να παρατηρήσουμε, ότι ενώ το καράβι δεν πήγαινε στην σωστή πορεία, όλοι μας θεωρούσαμε ότι όλα πήγαιναν καλά, απορροφημένοι στα κυκλοφορούντα στην Ρεθυμνιολάνδη.
Θυμίζουμε την χρυσοποικιλτοντυμένη πληροφόρηση ,που θαυμάζαμε και απορροφούμαστε στο πέρασμα της, θυμίζουμε τους λιβανωτούς που πλημμύριζαν τα σοκάκια και τις πλατείες της Ρεθυμνιολάνδης ,και μας σέρβιραν  σιγουριά και ανεμελιά .
Λένε ,ότι κάθε παραμύθι, έχει μια ιδιαίτερη χρησιμότητα, αυτήν της ωφέλιμης διδαχής, ώστε , όπως γίνεται και με την μελέτη της ιστορίας, να αποφύγουμε τις αρνητικές και ζημιογόνες επαναλήψεις.
Με απλά λόγια, θέλουμε να πούμε , ότι οφείλουμε, να μην παρασυρόμαστε από τις σειρηνικές ομορφοντυμένες πληροφορήσεις, και να μην προσκυνούμε τους διάχυτους λιβανωτούς ,που ευδοκιμούν στις Ρεθυμνιολάνδες.
Να κρατούμε επιφυλακτικότητες, να κρίνουμε εξαγγελίες και κεραυνικές τοποθετήσεις, να προστατευόμαστε από τις επαναλήψεις.
Επίσης ,λένε ,ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται.
Στην Ρεθυμνιολάνδη ,ξαναυπάρχουν λιβανωτοί, [που φθάνουν καθημερινά στην όσφρηση μας], ξαναυπάρχουν  ομορφοντυμένες πληροφορήσεις ,οι οποίες στέλνονται και περπατούν στα σοκάκια και τις πλατείες της πόλης!
Από μας εξαρτάται ,πόσο ,και αν, θα επιρρεασθούμε!
Από μας εξαρτάται ,αν το παραμύθι θα κλείσει ,με την αιώνια κατάληξη του.
Από μας εξαρτάται αν θα ισχύσει το κλείσιμο «και ζήσαν αυτοί καλά και μείς  ;;;;;;;;;!

 

ΥΓ ;;;;;;;;;;;; = καλλίτερα ή χειρότερα [ από μας εξαρτάται!]

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: