Η άλλη ,η περισσότερη Κρήτη!


Κατηγορία: Ψυχαγωγία

Αποστολέας:

Νίνος Νικόλαος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Όταν ταξιδεύεις έξω από την Κρήτη, όπου κι αν πας, βρίσκεις κρητικούς και συναντάς την άλλη Κρήτη, εκείνην την περισσότερη Κρήτη.
Όμως στην Θεσσαλονίκη, υπάρχει το κάτι πάρα πάνω, υπάρχει μια, περίσσεια περισσότερη, Κρήτη!
Αυτοδιοικητικές υποχρεώσεις, μάς  έφεραν τις προηγούμενες μέρες στην όμορφη Θεσσαλονίκη μας.

Μια βραδυά ,μετά την ημερήσια διάταξη του Συνεδρίου, προσκληθήκαμε «για μια τσικουδιά»,στην παγκρήτια αδελφότητα Μακεδονίας.
Με ιδιαίτερη προθυμία και αυτονόητη πατριωτική προδιάθεση, ανταποκριθήκαμε , και επισκεφθήκαμε τα γραφεία-έδρα της Παγκρήτιας Αδελφότητας Μακεδονίας στον πρώτο όροφο της οδού Μητροπόλεως 100 της Θεσσαλονίκης.
Μας ήταν γνωστή η εκτίμηση ,ο σεβασμός και η αγάπη που τρέφουν οι Μακεδόνες προς τους κρητικούς, στοιχεία που εκπορεύονται και από τον Μακεδονικό Αγώνα, όταν οι κρητικοί ,έτρεξαν και πολέμησαν ηρωικά ,για την απελευθέρωση της Μακεδονίας.

Η βραδυά στην Παγκρήτια Αδελφότητα Μακεδονίας, μας εξέπληξε, μας ενίσχυσε, μας συγκίνησε ,μας έκανε υπερήφανους.
Στην διπλανή πλατεία, στέκεται ,αγέρωχος και αθάνατος ,ο Κρητικός μαχητής ,ένα υπέροχο άγαλμα-έργο της Αδελφότητας και αναγνώριση Τιμής του δήμου.
Τα γραφεία- έδρα της Αδελφότητας, σημείο αναφοράς των κρητικών της Θεσσαλονίκης ,και όχι μόνον, μια κυψέλη δουλειάς, μια μονίμως ανηρτημένη σημαία  Κρήτης στην Θεσσαλονίκη!

Τα μέλη του συμβουλίου της Αδελφότητας, μια δεμένη ,αγαπημένη, και δημιουργική οικογένεια προόδου , μια μόνιμη εκπομπή Κρήτης στην Θεσσαλονίκη.
Οι προσπάθειες και το έργο τους , συνεχές ,πατριωτικό, ωφέλιμο ,όμοιο των μελισσών μιας παραγωγικής κυψέλης.

Η κρητική παράδοση ,υπηρετείται και καλλιεργείται με σοβαρότητα, και προσφέρεται ,σαν κρητικό κέρασμα, προς όλους, πατριώτες και επισκέπτες.
Η κρητική μουσική και οι κρητικοί χοροί, μεταλαμπαδεύονται στις επόμενες γενιές και ταυτόχρονα μεταλαμβάνονται από πολλούς φίλους της Κρήτης, οι οποίοι προσέρχονται και τις ζητούν.
Οι κρητικές επέτειοι τιμούνται με πλούσιες και ουσιαστικές εκδηλώσεις, με τις οποίες κρατιούνται στα υψηλά επίπεδα που τους πρέπουν.
Πολλές έντυπες εκδόσεις, μεταφέρουν την Κρήτη και τον κρητικό πολιτισμό ,σε όλες τις βιβλιοθήκες, σε όλα τα γραφεία, σε όλους τους Ελληνες, σε όλο τον κόσμο.
Μόνιμη δίωρη ραδιοφωνική εκπομπή, αρωματίζει τα ερτζιανά της περιοχής, και διαχέει την κρητική μουσική ,τον κρητικό πολιτισμό ,και την κρητική ειδησεογραφία.
Συχνές πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις ,που οργανώνει η Αδελφότητα, τιμούνται  από όλους τους Θεσσαλονικείς , και αποτελούν τον συνδετικό κρίκο των κρητικών με τους  συμπολίτες τους.

Πολλές φορές καλείται , από φορείς και επιχειρήσεις, η Αδελφότητα, και οργανώνει κρητικές βραδυές, πρεσβευτικές  της Κρήτης ,στην Μακεδονία.
Είναι ατέλειωτη αυτή η ευεργετική βροχή ,που ποτίζει με Κρήτη την γη της Μακεδονίας.
Οι κρητικοί της Μακεδονίας είναι , σκέτο, «κρητικοί»!
Εκεί δεν έχουν δύση, ούτε ανατολή, έχουν ,μόνο, Κρήτη.
Αγαπημένοι , αγκαλιασμένοι, και σφικτοδεμένοι, δημιούργησαν ,πριν πολλές δεκαετίες ,την κρητική αδελφότητα της Μακεδονίας , την οποία με ιερή παρακαταθήκη παραδίδουν από γενιάς σε γενιά, έχοντας σαν άσβεστο φάρο αναφοράς τους, τους ηρωικούς προγόνους μας, τους Μακεδονομάχους ,οι οποίοι την ξεκίνησαν.

Εμείς ευχαριστούμε τον πρόεδρο κ Πετρακάκη  και τα μέλη του ΔΣ ,τα οποία συναντήσαμε, τους συγχαίρουμε όλους για την προσπάθεια τους, τους ευχόμαστε υγεία και δύναμη να συνεχίσουν αμείωτη την προσφορά τους, και τους υποσχόμαστε την οποιαδήποτε βοήθεια μας ,στο πολυσχιδές και μεγάλο έργο τους.
Όμως ,ιδιαίτερα τους ευχαριστούμε, γιατί ,με την πρόσκληση τους, μας μετάλαβαν με το νάμα αυτής της άλλης ,της περισσότερης Κρήτης, που κρατούν καλά φυλαγμένη, στο σεντούκι της Αδελφότητας!

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: