Δ.Τ.ΘΕΜΑ: Απελευθέρωση της «Ελευθερίας», θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta στο Ρέθυμνο Κρήτης


Κατηγορία: Περιβάλλον-Αγροτικά

Αποστολέας:

Δήμος Ρεθύμνης - Γραφείο Πολιτισμού

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Την Τετάρτη επιστρέφει στην Κρήτη για να απελευθερωθεί μετά από πολύμηνη θεραπεία η Caretta caretta «Ελευθερία».
Η «Ελευθερία» είναι μία θηλυκή ενήλικη θαλάσσια χελώνα 35 κιλών, με μήκος καβουκιού 70 εκ., που βρέθηκε τραυματισμένη κοντά στις παραλίες ωοτοκίας της Πελοποννήσου, στη παραλία της Αχαΐας, τον Αύγουστο του 2013. Έτσι, στις 5 Αυγούστου το περασμένο καλοκαίρι, μεταφέρθηκε, στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων χελωνών, που λειτουργεί ο ΑΡΧΕΛΩΝ στην Γλυφάδα Αττικής. Η «Ελευθερία» έφτασε στο Κέντρο με τραύματα στο κεφάλι, στο λαιμό και στο πίσω μέρος του καβουκιού της. Μετά από θεραπεία δέκα μηνών, που συμπεριλάμβανε φαρμακευτική αγωγή και κτηνιατρική περίθαλψη, έχει πλέον ανακάμψει πλήρως και έτσι ήρθε ο καιρός να επιστρέψει στο φυσικό της περιβάλλον.
Η εκδήλωση απελευθέρωσης θα γίνει στο Ρέθυμνο σε συνεργασία με το Δήμο Ρεθύμνης- Γραφείο Τουρισμού  και θα είναι ανοιχτή για το κοινό. Ελπίζουμε πως θα αποτελέσει ένα σημαντικό μάθημα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για όλους μας, για όλες τις ηλικίες, τώρα μάλιστα που έχει ήδη αρχίσει για τα καλά η ωοτοκία θαλάσσιων χελωνών κατά μήκος όλου του κόλπου.
Ένας συμπληρωματικός αλλά πολύ σημαντικός στόχος της εκδήλωσης αυτής είναι η συγκέντρωση δωρεών για την επισκευή των μεγάλων ζημιών που έχουν υποστεί οι 2 από τις 6 δεξαμενές «επανένταξης» του Κέντρου Διάσωσης του Συλλόγου ΑΡΧΕΛΩΝ. Οι δεξαμενές αυτές χρησιμοποιούνται στο τελικό στάδιο της θεραπείας των θαλάσσιων χελωνών, προκειμένου να προετοιμαστούν για απελευθέρωση.
Στη προσπάθειά μας αυτή έχουν ήδη ανταποκριθεί γενναιόδωρα τα ξενοδοχεία του ομίλου Aquila Hotels & Resorts, Porto Rethymno και Rithymna Beach και αποτελούν τους βασικούς χορηγούς της εκδήλωσης. Είμαστε βέβαιοι πως και άλλες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις του Ρεθύμνου θα ακολουθήσουν το φωτεινό παράδειγμα της Aquila.
Σας προσκαλούμε όλους, λοιπόν, στην απελευθέρωση της «Ελευθερίας», την Τετάρτη 25 Ιουνίου, 11:30πμ. μπροστά από το ξενοδοχείο Aquila Porto Rethymno στο Ρέθυμνο. To Ρέθυμνο αποτελεί μια από τις κυριότερες παραλίες ωοτοκίας για την καρέττα εδώ και χιλιάδες χρόνια.
Πληροφορίες: Ρεγγίνα Στεφανάτου, Υπεύθυνη Προγράμματος Κρήτης, τηλέφωνο: 6937352379

Την υποστήριξή της στην εκδήλωση προσφέρει και η Σχολή Καταδύσεων Εvelin Divers, που θα βοηθήσει στη μεταφορά της θαλάσσιας χελώνας στο Ρέθυμνο και θα προβεί στη χορηγία του 50% των εσόδων της, από τις κρατήσεις κατάδυσης που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: