Δ.Τ. για φθορές σε προτομές.


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Δήμου Ρεθύμνης - Μαρινάκης Γιώργος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας
                                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ρεθύμνης επιθυμεί να ενημερώσει τους συμπολίτες για τις φθορές που υπέστησαν προτομές  επιφανών προσωπικοτήτων κατά τη διάρκεια εργασιών ανάπλασης:
«Σχετικά  με το θέμα που έχει προκύψει με αφορμή  την αποξήλωση, μεταφορά και αποθήκευση δύο μαρμάρινων προτομών στον Δημ. Κήπο και προς ενημέρωση των δημοτών παραθέτουμε τα παρακάτω.
Στα πλαίσια της εκτέλεσης του έργου της ανάπλασης της πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου και της ευρύτερης περιοχής του γηπέδου της «Σωχώρας», το οικοδομικό συνεργείο του Δήμου και το συνεργείο πρασίνου από κοινού αποξήλωσαν ,μετέφεραν και αποθήκευσαν πέντε προτομές  ( δύο μαρμάρινες και τρείς χάλκινες ) προκειμένου άμεσα ν απελευθερωθεί ο χώρος του εργοταξίου και στη συνέχεια μετά τη λήψη σχετικής απόφασης του Δημ. Συμβουλίου να επανατοποθετηθούν στον ίδιο ή σε άλλο κοινόχρηστο κατάλληλο χώρο.
Στη φάση της αποξήλωσης από ατύχημα η μία μαρμάρινη προτομή , έπεσε στο δάπεδο και έσπασε σε τρία μεγάλα κομμάτια τα οποία όμως σύμφωνα με την γνώμη ειδικού μπορούν να κολληθούν με κατάλληλα υλικά ώστε να μη διακρίνεται η συναρμογή τους.
Οι  τρεις χάλκινες προτομές καθώς και η  εν λόγω προτομή , αποθηκεύτηκαν σε αποθήκη του Δήμου .
Η δεύτερη μαρμάρινη προτομή , του Εμμ. Τσουδερού , τοποθετήθηκε στον δημοτικό κήπο μαζί μεταξύ δύο  μαρμάρινων  βάσεων , με πρόσωπο προς το έδαφος το οποίο ήταν καλυμμένο με πευκοβελόνες  και καλύφθηκε με ένα άλλο κομμάτι μαρμάρου που στηριζόταν στις προαναφερόμενες βάσεις.
Όπως διαπιστώθηκε από τον πρ/νο του συνεργείου , η προτομή βρέθηκε όρθια με αρκετές φθορές στο πρόσωπο.
Άποψη της Υπηρεσίας μας είναι ότι ενήλικα άτομα αφαίρεσαν την προαναφερόμενη πλάκα , σήκωσαν την προτομή η οποία έχει ικανό βάρος και προξένησαν για αγνώστους λόγους φθορές στο πρόσωπο της.
Για την αποκατάσταση όσο το δυνατόν καλύτερα με επιστημονικό τρόπο και με κατάλληλα υλικά η Υπηρεσία μας είναι σε επικοινωνία με την Αρχαιολογική Υπηρεσία η οποία διαθέτει εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό.
Ως Υπηρεσία εκφράζουμε τη λύπη μας για τα παραπάνω αλλά πιστεύουμε ότι ο Δήμος σε συνεργασία με την Αρχαιολογική υπηρεσία θ αποκαταστήσει τις προαναφερόμενες φθορές και ότι η δυσάρεστη αυτή εμπειρία θα βοηθήσει ν αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια περιστατικά»

                                                             ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: