Ομιλία Υπ.Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη στο τρίτο Διεθνές Συνέδριο για την κοινοφελή δράση.


Κατηγορία: Τουρισμός

Αποστολέας:

Αίμη Μιχελιδάκη

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Στις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η ελληνική κοινωνία λόγω της ύφεσης που έπληξε τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, αναφέρθηκε η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας στο τρίτο Διεθνές Συνέδριο για την Κοινωφελή Δράση, που διοργάνωσε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ιδρυμάτων.

Η υπουργός Τουρισμού επισήμανε πώς οι προσπάθειες να ξαναγίνει η Ελλάδα τουριστικός προορισμός παγκόσμιας κλάσης απέδωσαν καρπούς το 2013 και η ανοδική πορεία συνεχίζεται και τη φετινή χρονιά. «Ο τουρισμός μπορεί να αποτελέσει τον τομέα-κλειδί που θα δημιουργήσει ευκαιρίες, θέσεις εργασίας κυρίως για τις νέες ηλικίες και θα συμβάλει στην ταχύτερη οικονομική ανάκαμψη της χώρας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, αναλύοντας το εθνικό σχέδιο δράσης για τον τουρισμό, ανάφερε ότι η Ελλάδα δεν επενδύει μόνο στις φυσικές ομορφιές της αλλά και  στην ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού και στην ανάδειξη του πολιτισμού της.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο θέμα της  ενθάρρυνσης της επιχειρηματικότητας των νέων, φέρνοντας ως παράδειγμα  την ιδέα ανάπτυξης μιας  διαδικτυακής πλατφόρμας (Greece-4-startup) που προωθεί το υπουργείο τουρισμού, με στόχο  τη δημιουργία επαγγελματικών ευκαιριών. Στις προθέσεις μας - είπε – είναι οι νέοι να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση, που να στηρίζεται σε καινοτόμες ιδέες. Παράλληλα –πρόσθεσε- η πλατφόρμα αυτή  θα μπορεί δυνητικά να αποτελέσει χώρο πληροφόρησης και ανταλλαγής ιδεών μεταξύ του υπουργείου Τουρισμού, ιδιωτικών ιδρυμάτων και νέων επιχειρηματιών.

Τέλος η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη εξέφρασε την εμπιστοσύνη της  στους νέους ανθρώπους και τάχθηκε υπέρ της συνεργασίας ιδιωτικού και δημοσίου τομέα για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας των νέων.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: