Προτεραιότητες Ελληνικής Προεδρίαςστον Οργανισμό ΟΣΕΠ στον τομέα του Τουρισμού.


Κατηγορία: Τουρισμός

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Υπουργού Τουρισμού

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τις προτεραιότητες του υπουργείου Τουρισμού κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας του Οργανισμού ΟΣΕΠ, για το δεύτερο εξάμηνο του 2014, παρουσίασε η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας σε εκδήλωση, με αφορμή την 22η επέτειο της ίδρυσης του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ).
Η κυρία Κεφαλογιάννη τόνισε ότι η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά στην Ομάδα Εργασίας για τη Συνεργασία στον Τουρισμό του Οργανισμού ΟΣΕΠ από το 1994 και ότι το υπουργείο Τουρισμού δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην  ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των κρατών μελών του Οργανισμού.
Όσον αφορά τις προτεραιότητες στον τομέα του τουρισμού, επισήμανε ότι  Η Ελληνική Προεδρία στον Οργανισμό ΟΣΕΠ θα προωθήσει περαιτέρω τους στόχους που διατυπώθηκαν στη «Διακήρυξη των αρμόδιων για τον Τουρισμό Υπουργών των κρατών μελών του Οργανισμού της Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου», που υιοθετήθηκε στο Κίεβο στις 10 Οκτωβρίου 2013. Θα συνεχίσει επίσης την κύρια προτεραιότητα της βουλγαρικής Προεδρίας του ΟΣΕΠ, που έχει ως στόχο να αυξηθεί η ελκυστικότητα της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας για διεθνείς επενδύσεις.
Συγκεκριμένα – είπε η υπουργός Τουρισμού- «ότι η Ελληνική Προεδρία θα ενθαρρύνει την ανάπτυξη εξειδικευμένων μορφών τουρισμού, όπως του κινηματογραφικού και του γαστρονομικού, ως εργαλεία μάρκετινγκ προορισμού στις χώρες ΟΣΕΠ. Στόχος είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας, η  προσέλκυση ξένων παραγωγών ταινιών και τουριστών και η ανάδειξη της πλούσιας εθνικής (ethnic), περιφερειακής και τοπικής κουζίνας στην περιοχή του ΟΣΕΠ. 

Επίσης τόνισε ότι θα συνεχιστεί η στενή συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UNWTO).  Για τον σκοπό αυτό- πρόσθεσε-  θα διερευνήσουμε πιθανούς τρόπους υλοποίησης του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Οργανισμού ΟΣΕΠ και του UNWTO, με έμφαση στη διευκόλυνση της έκδοσης θεωρήσεων στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. 
Η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη ανέφερε ότι η Ελλάδα θα οργανώσει μια Σύνοδο των αρμόδιων για τον Τουρισμό Υπουργών των κρατών μελών του Οργανισμού το φθινόπωρο (Οκτώβριο ή Νοέμβριο), όπου θα συζητηθούν όλα τα παραπάνω θέματα.
Καταλήγοντας η υπουργός Τουρισμού ζήτησε την υποστήριξη των Συνδεδεμένων Οργάνων του Οργανισμού: την Κοινοβουλευτική Συνέλευση (PABSEC), το Επιχειρηματικό Συμβούλιο ΟΣΕΠ (BSEC Business Council), την Τράπεζα Εμπορίου και Αναπτύξεως Ευξείνου Πόντου και το Διεθνές Κέντρο Μελετών Ευξείνου Πόντου (ΔΙ.ΚΕ.Μ.Ε.Π.) ,για  την υλοποίηση των προαναφερθέντων  προτεραιοτήτων.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: