Δ.Τ. για ηλιακό όχημα


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Δήμου Ρεθύμνης - Μαρινάκης Γιώργος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Δυνατότητα γνωριμίας με το καινοτόμο ηλιακό όχημα «Sunnyclist»και τις δυνατότητες του , θα έχουν την ερχόμενη Τρίτη 1 Ιουλίου 2014, από τις 11 το πρωϊ έως τις 3 το μεσημέρι, την Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη οι συμπολίτες κι επισκέπτες του Ρεθύμνου.  Πρόκειται για ένα όχημα με καινοτόμο σχεδίαση, που κινείται με ηλιακή ενέργεια μέσω συλλέκτη που είναι τοποθετημένος στην οροφή του. Το όχημα κατασκευάστηκε από ομάδα Κρητικών μηχανικών, στην Κρήτη, είναι μοναδικό σε αυτονομία και  στόχο έχει να λύσει πρακτικά προβλήματα,  συμβάλλοντας   στην προστασία του περιβάλλοντος, στην οικολογική μετακίνηση και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.
Παράλληλα, μια άλλη σημαντική διάσταση αυτής  της καινοτομίας, το στοίχημα που θέλουν να κερδίσουν οι εμπνευστές και κατασκευαστές του,  είναι να πείσουν τον κόσμο και τους επιχειρηματίες του Τουρισμού ότι η Κρήτη μπορεί να διεκδικήσει μια πρωτιά στην παραγωγή ηλιακών οχημάτων και να γίνει το νησί μας το πρώτο νησί στη χώρα όπου θα κυκλοφορούν ηλιακά οχήματα.  

Με αυτό το πνεύμα λοιπόν και με αφορμή τις εκδηλώσεις: « Ενεργειακή Εβδομάδα Περιφέρεια Κρήτης 27 Ιουνίου - 1 Ιουλίου 2014», το Ενεργειακό Κέντρο της Περιφέρειας Κρήτης και οι Δήμοι του νησιού μας φιλοξενούν το πρωτοποριακό ηλιακό όχημα που θα κάνει τον πρώτο ενεργειακό γύρο της Κρήτης διανύοντας περίπου 780 χιλιόμετρα, με 14 στάσεις σε 12 Δήμους της Κρήτης, σε διάστημα 5 ημερών.  
Ο Δήμος Ρεθύμνου, συμμετέχοντας σε αυτή την πρωτοβουλία προώθησης της καινοτομίας, της βιώσιμης μετακίνησης, της αξιοποίησης της ηλιακής ενέργειας και την σύνδεση τους με την τοπική επιχειρηματικότητα και τον βιώσιμο και οικολογικό τουρισμό θα φιλοξενήσει το ηλιακό όχημα την ερχόμενη Τρίτη 1 Ιουλίου 2014. Στην Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη λοιπόν, από τις 11.00 - 15.00, οι Ρεθεμνιώτες θα μπορούν να το δουν από κοντά   και να συνομιλήσουν με κ.  Μανόλη Τσικανδυλάκη, Μηχανολόγο Μηχανικό/ Μέλος της ομάδας δημιουργών του Sunnyclist, ο οποίος θα ενημερώνει τους επισκέπτες για τη λειτουργία του οχήματος και τους στόχους του εγχειρήματος, θα παρέχει έντυπο ενημερωτικό υλικό ενώ όσοι επιθυμούν μπορούν και να δοκιμάσουν μια βόλτα με το συγκεκριμένο όχημα περιμετρικά της πλατείας!
Στη συνέχεια, το όχημα θα κυκλοφορήσει σε κεντρικούς δρόμους του Ρεθύμνου ώστε να  γνωρίσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες την νέα αυτή πρωτοποριακή πρόταση για την ανακούφιση του ενεργειακού και  κυκλοφορικού προβλήματος του νησιού  και της πόλης μας, μέσα από την ορθή αξιοποίηση της ηλιακής και ηλεκτρικής ενέργειας. Το όχημα αναμένεται  να βγει στην παραγωγή και να κυκλοφορήσει από το καλοκαίρι του 2015.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: