ΔΤ για το Δημοτικό Λαχανόκηπο


Κατηγορία: Περιβάλλον-Αγροτικά

Αποστολέας:

Αίμη Μιχελιδάκη

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ                      Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2014

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ                                  Π Ρ Ο Σ        
Τηλ.: 28313 41327                                                             
Fax: 28310 29879                                    Τα Τοπικά Μ.Μ.Ε.
e-mail: typos@rethymno.gr                             

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κατάθεση αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα του «Δημοτικού Λαχανόκηπου» του Δήμου Ρεθύμνης

Την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι διαδικασίες έναρξης λειτουργίας του Δημοτικού Λαχανόκηπου στο Δήμο Ρεθύμνης, ο οποίος αποτελεί μία από τις πέντε δράσεις του προγράμματος «Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Ρεθύμνης»  που υλοποιεί ο Δήμος μας σε συνεργασία με την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Ξένιος Ζευς και σε σύμπραξη με διάφορους φορείς του Ρεθύμνου και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού».

Ήδη επελέγη ο χώρος για τη λειτουργία του  «Δημοτικού Λαχανόκηπου», ο οποίος  βρίσκεται στη τοπική κοινότητα Άδελε, 6 χλμ. Ανατολικά της πόλης του Ρεθύμνου. Περιλαμβάνει 100 αγροτεμάχια των 50 τ.μ. περίπου, τα οποία θα διατεθούν δωρεάν στους ωφελούμενους για την καλλιέργεια οπωρολαχανικών. Το πρόγραμμα έχει σαν στόχο να υποστηρίξει ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού, επιδιώκοντας την κάλυψη μέρους των διατροφικών τους αναγκών, ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων με εκπαίδευση και πρακτική άσκηση, περιβαλλοντική αναβάθμιση δημοτικών εκτάσεων κ.α.

Οι ενδιαφερόμενοι συμπολίτες που επιθυμούν να ενταχθούν στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις συμμετοχής τους  από την Πέμπτη 10/7/2014  έως και την Παρασκευή  8/8/2014 στην Κοινωνική Λειτουργό του Δημοτικού Λαχανόκηπου Δήμου Ρεθύμνης, Λεωφόρος Κουντουριώτη 98 (πρώην ΚΕΠ), 1ος όροφος.  Ώρες κατάθεσης αιτήσεων 9:00 π.μ. έως 13:00.

 Η επιλογή των ωφελουμένων θα γίνει με σειρά προτεραιότητας. Σε περίπτωση που υπάρξει μεγάλη προσέλευση πέραν του αριθμού των αγροτεμαχίων, οι αιτήσεις  θα αξιολογηθούν από επιτροπή, με βάση εισοδηματικά κριτήρια φτώχειας, ανεργίας, οικογενειακής κατάστασης, εντοπιότητας, συνθηκών διαμονής

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις  οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλ:  2831021307 (Δημοτικός Λαχανόκηπος) ή

2831341260-261 (Γραφείο Διαμεσολάβησης Δ. Ρεθύμνης).        
              

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: