Δ.Τ. για επίσκεψη Αυστραλών βουλευτών


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Δήμου Ρεθύμνης - Μαρινάκης Γιώργος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Mια εποικοδομητική συνεργασία με βουλευτές και θεσμικούς εκπροσώπους   της Αυστραλίας είχε προχθές στο Γραφείο του Δημάρχου η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Πολιτισμού κα Πέπη Μπιρλιράκη – Μαμαλάκη.  Συγκεκριμένα, υποδέχθηκε ολιγομελή αντιπροσωπεία της Αυστραλιανής  αποστολής που επισκέφθηκαν εθιμοτυπικά την Κρήτη και είχαν γόνιμη συνεργασία με τοπικούς φορείς. Η Αντιδήμαρχος υποδέχθηκε τον ελληνικής καταγωγής αναπληρωτή Πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος και  Φυσικών Πηγών κ. Γιάννη Πανταζόπουλο, τον κ. Πήτερ Κατσαμπάνη/ Μέλος βόρειας μητροπολιτικής Περιφέρειας  του Κοινοβουλίου της Δυτικής Αυστραλίας, τον κ. Μαρκ Λιούις/ Μέλος  της Ιερατικής Περιφέρειας,   τον κ. Φρανκ Αλμπαν / Κρατικό Μέλος της Νομοθετικής Συνέλευσης και άλλους συναδέλφους τους.

Τα Μέλη της αποστολής κατέθεσαν την αγάπη τους για την Κρήτη και τη συγκίνηση που ένιωσαν όταν επισκέφθηκαν στην περιοχή του Πρέβελη την Εκκλησία που έχτισαν οι πρόγονοί τους. Επισήμαναν την πρόθεσή τους να εγκαθιδρύσουν στενότερες σχέσεις συνεργασίας με το νησί μας και με το Ρέθυμνο ειδικότερα στους τομείς του Εμπορίου και του Τουρισμού. Συζήτησαν με την κα Μπιρλιράκη τις δυνατότητες που υπάρχουν για την έναρξη αυτών των συνεργασιών και μάλιστα υπήρξε πρόσκληση από τη μεριά των Αυστραλών για τη μετάβαση αποστολής Ρεθεμνιωτών , τον προσεχή Νοέμβριο, από την Κρήτη στην Αυστραλία για αυτό το σκοπό .

Επιπλέον, συζήτησαν την προετοιμασία εορτασμού της 75ης Επετείου της Μάχης της Κρήτης και αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα.

 

ΑΠΟ  ΤΟ ΔΗΜΟ 

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: