Ακτοπλοϊκή σύνδεση Ρεθύμνου


Κατηγορία: Θάλασσα

Αποστολέας:

Νίνος Νικόλαος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Δεν ξέρω πότε θα αποφασίσουμε να αποδεσμεύσουμε την σκέψη μας, από οποιεσδήποτε δεσμεύσεις και κοντοφθαλμίες. Αν το καταφέρουμε, τότε θα μπορέσουμε να μιλήσουμε με ρεαλισμούς και να βρούμε λύσεις ,στα προβλήματα μας. Θέλουμε καθημερινή ακτοπλοική σύνδεση, Ρέθυμνο - Πειραιά! Το καλοκαίρι, θέλουμε και ταχύπλοες συνδέσεις με τα νησιά γύρω μας, καθώς και κρουαζιερόπλοια. Ενδεχομένως, θα θέλαμε και υδροπλανική σύνδεση, με διάφορους πόλους μετακίνησης κόσμου ,προς Ρέθυμνο. Πολύ σωστά κάνουμε και τα θέλουμε!

Ομως οι επιθυμίες δεν γίνονται , αυτόματα, πράξεις, παρά μόνον στα όνειρα μας, όταν κοιμούμαστε! Στην αληθινή ζωή μας, οι επιθυμίες μπορούν να γίνουν πράξεις ,μόνον αν δουλέψουμε δυνατά και σωστά ( εκτός αν κερδίσουμε το .... τζόκερ!) Εδώ ,λοιπόν, έχουμε το ...πρόβλημα! Το "κάρο" οφείλουν να το βάλλουν στον δρόμο οι ,λεγόμενοι, αρμόδιοι, και όλοι εμείς ,οι υπόλοιποι, οφείλουμε να βοηθήσουμε να το σύρουμε! Οι αρμόδιοι ,για να μπορέσουν να βάλουν ,το κάρο, στον σωστό δρόμο, πρέπει να ενεργήσουν ανεπιρρέαστοι ,από οποιεσδήποτε δεσμεύσεις ,συμπάθειες κλπ. Πόσοι αρμόδιοι έχουν τέτοιες δυνατότητες; Κάθε κατάκτηση είναι αποτέλεσμα σωστού αγώνα, και δεν μπορεί να την περιμένουμε σαν ελεημοσύνη, από κανένα! Ενας σωστός αγώνας, δεν προβάλλει ,μόνον, τα "θέλω",αλλά απαιτεί επιχειρήματα ,στοιχεία, βιωσιμότητες, και ,γιατί όχι, και κέρδη!

Να δούμε το τοπικό μας πρόβλημα! Γιατί η ΑΝΕΚ ( μιλώ για την "δική" μας εταιρεία, και όχι για μια οποιαδήποτε άλλη), δεν δρομολογεί καράβια της στην γραμμή Ρεθύμνου; Είτε γιατί δεν "βγαίνει" η γραμμή, είτε γιατί δεν έχει πλοία, είτε γιατί ... μας "μισεί", και πιέζει τους πάντες να μας αφήσουν να "ψηνόμαστε"! ....Να μας μισεί η ΑΝΕΚ, δεν το "βλέπω",γιατί λόγω πάρα  πολλών παραμέτρων, λογικά μας «αγαπά»! Αρα δεν μπορώ να δεχθώ,ότι η ΑΝΕΚ ,όχι μόνο δεν μας βάζει καράβι στην γραμμή, αλλά "απαγορεύει" και στους άλλους πλοιοκτήτες, να πλησιάσουν στην γραμμή. Να μας έχει παράπονα η ΑΝΕΚ, θα το δεχόμουνα, αν θυμηθώ τις περσινές "παράτες", στην προσωρινή ταχύπλοη σύνδεση ,η οποία ,όμως, έδιωξε την ολόχρονη σύνδεση, αφού είναι γνωστό ,ότι η ΑΝΕΚ το καλοκαίρι κέρδιζε απόθεμα ,για κάλυψη της χειμωνιάτικης ένδειας μεταφορικού έργου. .... Να μην έχει πλοία η ΑΝΕΚ, για την γραμμή Ρεθύμνου, δεν το συζητώ, αφού έχει πολλά πλοία ,που είναι δρομολογημένα σε διάφορες , άλλες, γραμμές!

Απλώς δεν την συμφέρει ( κατά την κρίση της, έστω!), να τα βάλλει στην δική μας γραμμή ,και τα βάζει αλλού ,όπου (κατά την κρίση της, έστω!) κερδίζει περισσότερα. .... Μας μένει ,το να "μην βγαίνει ",η γραμμή! Εδώ, ακούμε πολλά και διάφορα, και δεν μπορώ να κρίνω σωστά. Αλλοι λένε ,ότι η γραμμή είναι βιώσιμη, και επικαλούνται διάφορα ( δεν μπορώ να κρίνω την ακρίβεια τους) στοιχεία ,και προβάλλοντας διάφορα επιχειρήματα. Ομως ,αν η γραμμή ήταν βιώσιμη,σε κλίμακα χρόνου και όχι ένός μήνα "αρπαχτής",τότε γιατί δεν "σκοτώνονται ,στην ποδιά μας" οι μνηστήρες πλοιοκτήτες; Αλλοι βλέπουν "φαντάσματα" ,που δεν αφήνουν ,τους Οδυσσείς πλοιοκτήτες να φτάσουν στην "Ιθάκη" μας,και να μας βγάλουν ,από το αδιέξοδο. Αλλοι ,απλώς "ευχαριστούν" ,από κεκτημένη ταχύτητα και όχι μόνον,δεξιά και αρυστερά,χωρίς να περιμένουν ή χωρίς να προυποθέτουν λύσεις. Επειδή είματε καλοπροαίρετοι,επειδή δεν πιστεύουμε στα αναίτια "φαντάσματα",επειδή σκεπτόμαστε λογικά, θα πούμε την άποψη μας. Για διάφορους ,ανεπίστρεπτους, λόγους, το μεταφορικό έργο της πάλαι Ρεθυμνιακής, δεν υπάρχει πλέον. Και επειδή μιλούμε στην γλώσσα της λογικής, οφείλουμε να στηριζόμαστε στο σκληρό σήμερα ,αφήνοντας το νοσταλγικό και ανεπίστρεπτο χθές. Για να έχουμε πλοίο, επειδή "το αξίζουμε και μπορεί να υπάρχει"και όχι σαν "παροχή" και ανοχή οποιουδήποτε, πρέπει να έχουμε μεταφορικό έργο!

Επειδή δεν έχουμε μεταφορικό έργο ( γιατί αν είχαμε ,τότε δεν θα είχαμε πρόβλημα, για να συζητούμε!),για βιώσιμη ετήσια ακτοπλοική σύνδεση, οφείλουμε να βρούμε μεταφορικό έργο! Να πάρουμε μεταφορικό έργο από Ηράκλειο ή από Χανιά, όταν αυτά τα λιμάνια "τραβούν" μέρος από το ντόπιο μεταφορικό έργο, λόγω ποιότητας πλοίων κλπ,το βλέπω ουτοπικό! Εκτός αν τα καλά πλοία τα έχουμε από Ρέθυμνο, και όχι από Σούδα και Ηράκλειο, πράγμα ,επίσης, ουτοπικό! Αρα πρέπει να βρούμε μεταφορικό έργο ,είτε με φτηνή οικονομική πολιτική ( κάτι πολύ δύσκολο λόγω τιμών πετρελαίου κλπ),είτε με προσθήκη και άλλου ,ενδιάμεσου, λιμανιού! Είχα πεί και παληότερα, και το ξαναλέω! Πάνω στην ρότα Ρέθυμνο - Πειραιάς, βρίσκονται τα νησιά των δυτικών Κυκλάδων τα οποία έχουν ,και αυτά, πρόβλημα ακτοπλοικό! Η συνεργασία με ένα από αυτά τα νησιά,δίνει λύση στο πρόβλημα μας. Τυχαίνει να κατάγομαι από την Μήλο, και ως εκ τούτου να γνωρίζω πρόσωπα και καταστάσεις,εκεί στο νησί μου. Η Μήλος είναι το μεγαλύτερο και πλέον απομακρυσμένο από τον Πειραιά, νησί των δυτικών Κυκλάδων. Ζητα ,χρόνια τωρα, μια πειστική λύση στο ακτοπλοικό της πρόβλημα!

Σε ένα βαθμό, άμβλυνε το πρόβλημα, με 2 δρομολόγια την εβδομάδα, με τα πλοία της Λασηθιώτικης εταιρείας, τα οποία στηρίζει, και θα μπορούσε να πεί κανείς, ότι τα πλοία αυτά δουλεύουν μόνο με τα ,ενδιάμεσα, νησιά Μήλο και Σαντορίνη, που ενέταξαν στα δρομολόγια τους. Τα πλοία αυτά ανεβαίνουν κάθε Κυριακή και Πέμπτη και κατεβαίνουν κάθε Δευτέρα και Παρασκευή. Σε πρώτη φάση ,θα μπορούσε να προσεγγίζει Μήλο, την Τρίτη ( Ρέθυμνο-Μήλο-Πειραιά) και Τετάρτη ( Πειραιά-Μήλο-Ρέθυμνο), που είναι λίγης κίνησης για το Ρέθυμνο,και θα συμπλήρωνε με την Μήλο. Ενδεχόμενα ,ανάλογα με την ζήτηση ,θα μπορούσε να επανενεργοποιηθεί το ημερήσιο δρομολόγιο της Κυριακής προς Ρέθυμνο, και το δρομολόγιο του Σαββάτου,από Ρέθυμνο, με ενδιάμεση προσέγγιση την Μήλο. Είναι βέβαιο ,ότι η Μήλος θα στηρίξει το πλοίο, και ακόμη, η ΑΝΕΚ θα μονοπωλήσει την γραμμή Μήλο-Πειραιά, αφού η 5ωρη διάρκεια του ταξιδιού της, θα είναι πολύ κοντά στο 4,5 ωρο της διάρκειας ταξιδιού με το ταχύπλοο της γραμμής Πειραιά-Σέριφος-Σίφνος-Μήλος! Αυτά ,όσον αφορά στην ακτοπλοική σύνδεση Ρέθυμνο-Πειραιά, που μπορεί να γίνει ,σε ετήσια βάση, 4 δρομολόγια την εβδομάδα!

Οσον αφορά στα κρουαζιερόπλοια, κλπ ,το πρόβλημα μας είναι γνωστό! Οφείλουμε να γίνουμε ελκυστικός προορισμός, και τότε θα ερθουν "μόνοι" τους οι κρουαζιεράδες. Μπορεί η Σαντορίνη να έχει την Καλντέρα της,αλλά και το Ρέθυμνο, έχει την "προίκα" του! Μόνον, να την βγάλουμε από το "σεντούκι" ,να την αερίσουμε ,να την αρωματίσουμε, και να την βάλουμε στις προθήκες του τουριστικού μαγαζιού μας! Δεν είναι τόσο δύσκολο να το κάνουμε, αρκεί ν αφήσουμε τα πολλά λόγια, και να "ανασκουμπωθούμε"!

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: