Δελτίο Τύπου-Υποδοχή κινέζων αντιπροσώπων


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Δήμος Ρεθύμνης - Γραφείο Πολιτισμού

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την περασμένη Παρασκευή  8 Αυγούστου,  Κινέζικη αντιπροσωπεία επισκέφτηκε την Κρήτη και συγκεκριμένα το Ρέθυμνο για να εγκαινιάσει μια νέα συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών. Η συνεργασία αυτή αποσκοπεί στην ενεργή συμμετοχή των Κρητικών προϊόντων στο μεγαλύτερο επιχειρηματικό πάρκο που έχει εδραιωθεί στη Κίνα, το World Business Valley- CHINA YANJIAO LOGISTICS CITY, ένα Εσωτερικό και Εξωτερικό  Διεθνή  Διαμετακομιστικό  σταθμό Logistics. Η Κινέζικη αντιπροσωπεία απαρτιζόταν μεταξύ άλλων από τον κύριο Γκούο Ταϊτσέγκ, Πρόεδρο του κέντρου , τον κύριο Σεν-Ζεν, Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Παγκοσμίου Εμπορίου και  επίτιμο Πρόεδρο του Επιμελητηρίου της Κίνας και τον μεγάλο ελληνιστή της Κίνας κ. Λι Τσενγκουί. Η κ. Νικολέτα Καπερώνη, Πρόεδρος της Kaperoni Business Financial Group και η κ. Σοφία Οικονομάκου  εκ μέρους του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Γυναικών Επιχειρηματιών Ελλάδος ήταν οι κύριοι σύνδεσμοι της Κινεζικής πλευράς έχοντας σε τοπικό επίπεδο εκπρόσωπο και συνεργάτη τους τον  κ. Μιχάλη Βερυκάκη- Διπλωματούχο Οικονομικής Πληροφορικής.
Την αποστολή υποδέχτηκαν θεσμικοί και οικονομκοί φορείς στο Επιμελητήριο με οικοδεσπότη τον πρόεδρο κ.Γιακουμάκη όπου και παρουσίαστηκαν οι στόχοι της επίσκεψης.
Την επόμενη μέρα Σάββατο 9 Αυγούστου, οικοδεσπότης της αποστολής υπήρξε ο Δήμος Ρεθύμνης ,ο οποίος μέσω των εκπροσώπων του κας Πέπης Μπιρλιράκη-Μαμαλάκη Αντιδήμαρχο Τουρισμού-Πολιτισμού και του κ. Κωστή Ηλιάκη, εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου Αγροτικής Ανάπτυξης και με την επαγγελματική αρτιότητα του μέλους του Σωματείου Ξεναγών Κρήτης γνώρισε στους Κινέζους φιλοξενούμενους την ιστορία αλλά και τη σύγχρονη καθημερινότητα του Ρεθύμνου και της Κρήτης ολόκληρης. Μια περιήγηση στα κυριότερα σημεία της πόλης τουριστικού , ιστορικού και αγοραστικού ενδιαφέροντος προκάλεσε τις θετικές εντυπώσεις αλλά και την πεποίθηση των Κινέζων για την ορθή επιλογή της πόλης του Ρεθύμνου ως αρχικού και πρωταγωνιστή συνεγάτη στο ελληνικό έδαφος. Η γνωριμία των έμπειρων επιχειρηματιών και ειδικών από την Ανατολή με τα πάσης φύσεως προϊόντα που εξέτασαν και συζήτησαν για αυτά με τους καταστηματάρχες ανέφεραν ότι ήταν εποικοδομητική και οι ερωτήσεις τους απόλυτα στοχευμένες. Η ικανοποίηση τους από την ατμόσφαιρα και φιλοξενία στα σοκάκια και τα καταστήματα της πόλης συνεχίστηκε την ίδια ημέρα στη φάρμα Agreco όπου ξεναγήθηκαν και δείπνησαν, καθώς και στο κλείσιμο της ημέρας όπου έζησαν την πολιτιστική πλευρά του τόπου απολαμβάνοντας την παραδοσιακή μουσικοχορευτική εκδήλωση του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης στη Φορτέτζα.
Η συνολική αποτίμηση της φιλοξενίας και συνεργασίας υπήρξε ως μια ολοκληρωμένη εικόνα που εισέπραξαν οι ενδιαφερόμενοι   για την Κρήτη, τους ανθρώπους  της και τα προϊόντα . Η παραμονή της αποστολής συνεχίστηκε μέχρι τη Δευτέρα με την επίσκεψή τους στον Περιφέρειαρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη, από όπου και αναχώρησαν από το νησί.

 

 

 

 

 

 

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: