Δ.Τ. ΕΣΕΕ για ΔΕΘ


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Θεσσαλονίκη,  8 Σεπτεμβρίου 2014
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Δηλώσεις του προέδρου της ΕΣΕΕ και του ΕΒΕΠ κ. Βασίλη Κορκίδη μετά την ομιλία του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στα εγκαίνια της 79ης ΔΕΘ

«...Ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε στη ΔΕΘ έναν "οδικό χάρτη" στοχευμένων φοροελαφρύνσεων για την ανακούφιση των πολιτών, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρη συμφωνία με την τρόικα, σηματοδοτώντας έτσι μια προσπάθεια υπέρβασης για τη μετά μνημονίου εποχή, που όλοι μαζί στοχεύουμε. Ο επιχειρηματικός κόσμος διψά να ακούει για τις προοπτικές του μέλλοντος, αντί για τις αμαρτίες του παρελθόντος. Οι άνθρωποι της αγοράς παλεύουμε να προχωρήσουμε μπροστά, χωρίς να κοιτάμε συνεχώς τις σκιές πίσω μας.
Οι ανακοινώσεις με προτεραιότητα τη μείωση κατά 30% του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα και σε επόμενο στάδιο με το προσχέδιο του προϋπολογισμού, της αποκλιμάκωσης των φορολογικών συντελεστών φυσικών προσώπων, της αντικατάστασης των τεκμηρίων με το περιουσιολόγιο, επιχειρούν να αποκαταστήσουν σε δύο στάδια τις πολλές φορολογικές αδικίες. Η αναθεώρηση της υπερφορολόγησης, ο συμψηφισμός των χρεών κράτους-ιδιωτών, η μείωση στην ειδική εισφοράς αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος, η σταδιακή ελάφρυνση της φορολόγησης των επιχειρηματικών κερδών, η αύξηση των δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία, καθώς και η αναγνώριση των συνεπών εταιρειών με επιδότηση του επιτοκίου δανεισμού, μπορεί να υποστηριχθεί ότι ικανοποιεί μερικώς, αλλά σε βάθος χρόνου και με δόσεις τα πάγια αιτήματα της αγοράς. Η ειδική αναφορά στον ΕΝΦΙΑ για τις εκπτώσεις υπό προϋποθέσεις σε ξενοίκιαστα, μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, τις αλλαγές των τιμών για τις περιοχές εκτός σχεδίου, όπου κατεγράφη και το μεγάλο πρόβλημα με τις αντικειμενικές αξίες, απλώς στρογγυλεύει τα μεγάλα λάθη που ευτυχώς δεν πληρώθηκαν.
Ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του έδωσε βαρύτητα στην βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και στην κρίσιμη τετραμερή συνάντηση Ελλάδας, ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ, στα μέσα Νοεμβρίου, γεγονός που θα καθορίσει τον οικονομικό-πολιτικό προσανατολισμό της χώρας μας για τα επόμενα χρόνια. Είναι γεγονός ότι ο χρόνος για την εκπόνηση και υλοποίηση του "οδικού χάρτη", μετρά αντίστροφα για την ελληνική αγορά και ελπίζουμε οι παρεμβάσεις των φορέων της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας που έχουν προταθεί, να εισακουστούν και να συμπεριληφθούν στους σχεδιασμούς και στις επικείμενες υλοποιήσεις.
Είναι εξαιρετικά σημαντικό σε μία περίοδο που όλοι οι Έλληνες ευελπιστούμε σε ένα καλύτερο μέλλον, να υπάρχουν ορισμένες αχτίδες αισιοδοξίας. Θέλουμε με το ελληνικό πείσμα και φιλότιμο που διαθέτουμε να πιστέψουμε ότι το ασφυκτικό πλαίσιο των περασμένων ετών, σταδιακά, θα αρχίσει να χαλαρώνει και ότι θα καταφέρουμε να βρεθούμε σε μία συνθήκη όπου η ανάκαμψη δεν θα φαντάζει μία μακρινή προοπτική...».

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: