Δελτίο Τύπου Προστασία Πρώτης Κατοικίας


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

ΚΕ.Π.ΚΑ. Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Δελτίο Τύπου

Προστασία Πρώτης Κατοικίας

Βρισκόμαστε μόλις τέσσερις (4) μήνες, πριν τη λήξη της απαγόρευσης των πλειστηριασμών κύριας κατοικίας (υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις). Στις 31 Δεκεμβρίου 2014, παύει η απαγόρευση αυτή και οι καταναλωτές, που αδυνατούν να αποπληρώσουν τα ενυπόθηκα δάνειά τους, θα αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο να χάσουν το σπίτι τους.

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. – Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών ενημερώνει τους καταναλωτές ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια σειρά νόμων, για την προστασία της κύριας κατοικίας τους:

  • Ν. 3869/2010: Ρύθμιση των οφειλών των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων
  • Ν. 4161/2013: Πρόγραμμα διευκόλυνσης ενήμερων δανειοληπτών
  • Ν. 4224/2013: Κυβερνητικό Συμβούλιο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους
  • Πράξη 42/30.5.2014 Τράπεζας της Ελλάδος – Πλαίσιο εποπτικών υποχρεώσεων για τη διαχείριση των ανοιγμάτων σε καθυστέρηση και των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων
  • Κώδικας δεοντολογίας των Τραπεζών, ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ, στις 31 Δεκεμβρίου 2014.

Δυστυχώς, δεν έχει γίνει, μέχρι στιγμής, καμία σοβαρή συζήτηση, για τη λήξη της απαγόρευσης των πλειστηριασμών και τι λύσεις έχει στη διάθεσή του ο υπερχρεωμένος καταναλωτής. Το ΚΕ.Π.ΚΑ., λοιπόν, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες:

  • Όσοι καταναλωτές – μέλη του ΚΕ.Π.ΚΑ. θέλουν να διαπιστώσουν ποιες είναι οι δυνατότητες, που τους δίνει η νομοθεσία, για τη διευθέτηση των οφειλών τους, προς τις τράπεζες, χωρίς να «μείνουν στο δρόμο», ας επικοινωνήσουν επειγόντως με τα γραφεία του ΚΕ.Π.ΚΑ., στα γνωστά τηλέφωνα 2310233333 και 2310269449.
  • Η Κυβέρνηση πρέπει να παρατείνει την απαγόρευση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, για ένα χρόνο ακόμα, ώστε να αρχίσει να εφαρμόζεται και να αποδίδει αποτελέσματα ο Κώδικας Δεοντολογίας των Τραπεζών. Ο Κώδικας αρχίζει να εφαρμόζεται, στις 31 Δεκεμβρίου 2014, ημερομηνία κατά την οποία παύει η απαγόρευση των πλειστηριασμών κύριας κατοικίας. Φοβόμαστε, ότι πολλοί καταναλωτές θα βρεθούν εκτεθειμένοι, στον κίνδυνο να χάσουν το σπίτι τους.

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. απαιτεί παράταση της προθεσμίας παύσης της απαγόρευσης πλειστηριασμών κύριας κατοικίας.

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. καλεί τους καταναλωτές να γίνουν μέλη στην οργάνωση, για να συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα συμφέροντα των καταναλωτών (οικονομικά και μη).

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: